Meggyes csigatekercs
2024-02-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 6 szelethez:

-25 dkg liszt

-1/2 csomag sütőpor

-1 csomag vaníliás cukor

-10 dkg vaj

-10 dkg natúr joghurt

-35 dkg meggy (befőtt is jó)

-5 dkg cukor

-porcukor, őrölt fahéj a szóráshoz

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval. Összemorzsoljuk a vajjal, majd beledolgozzuk a joghurtot. (Nem kell bele cukor és tojás sem!) A meggyet megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk.

A tésztát 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk, és 8 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkok közepébe tesszük a meggyet, megszórjuk cukorral, és becsomagoljuk a tésztába a meggyszemeket. A tésztát jól nyomkodjuk össze, ne látszódjon ki a meggy.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, csigaalakban rárakjuk a tésztadarabokat, és a sütőben kb. 25 percig sütjük. Tálaláskor gazdagon megszórjuk fahéjas porcukorral.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva