Meggyes csigatekercs
Hozzávalók 6 szelethez:
-25 dkg liszt
-1/2 csomag sütőpor
-1 csomag vaníliás cukor
-10 dkg vaj
-10 dkg natúr joghurt
-35 dkg meggy (befőtt is jó)
-5 dkg cukor
-porcukor, őrölt fahéj a szóráshoz
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval. Összemorzsoljuk a vajjal, majd beledolgozzuk a joghurtot. (Nem kell bele cukor és tojás sem!) A meggyet megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk.
A tésztát 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk, és 8 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkok közepébe tesszük a meggyet, megszórjuk cukorral, és becsomagoljuk a tésztába a meggyszemeket. A tésztát jól nyomkodjuk össze, ne látszódjon ki a meggy.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, csigaalakban rárakjuk a tésztadarabokat, és a sütőben kb. 25 percig sütjük. Tálaláskor gazdagon megszórjuk fahéjas porcukorral.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva