Mi Kinizsi Ottóék házasságuk sikerének titka?!
2024-03-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Sokan megirigyelhetik Deutsch Anita és Kinizsi Ottó kapcsolatát, a szerelmesek ugyanis idén júniusban már a huszadik házassági évfordulójukat ünneplik. A sok együtt töltött év ellenére sem tekintik magukat álompárnak, ugyanis, mint kiderült, az ő kapcsolatukban is vannak hullámvölgyek.

„Mi is szoktunk veszekedni, sőt, szerintem gond van azzal a házassággal, ahol nincsenek veszekedések. Nálunk a konfliktusok az egészen hétköznapi dolgokból adódnak. Az a titkunk, hogy a fontos dolgokban egyetértünk. Mindenkinek vannak rigolyái. Én nem szeretem, ha a fölmosás után Ottó összemászkálja a nedves követ, ő pedig attól lesz ideges, ha a mosogatógépbe való bepakolás előtt nem öblítjük el rendesen a tányérokat. Ottó szerint én tisztaságmániás vagyok, miközben néha tele van a nappali pókhálóval, méghozzá az ő jóvoltából. Ugyanis nagyon szereti a pókokat: sosem bántaná őket, mert megfogják a szúnyogokat. Ettől függetlenül néha ő is végez házimunkát. Tudja azt is, hogy nem szeretem a sablonosságot, a kreativitást többre értékelem egy csokor virágnál. Viszont karácsony előtt meglepett azzal, hogy vette a lapot, és az általam készített vicces, rendhagyó adventi naptár szerint – amiben minden napra feladatok voltak a portörléstől a sütőtakarításig, – elvégezte az aznapi teendőt” – mesélte Anita, aki sok mindenben különbözik férjétől. Ottó szerint még a hétköznapi időbeosztásuk is más.

„Teljesen más napirend szerint élünk. Én 'bagoly' vagyok, sokáig, éjszakába nyúlóan szoktam dolgozni, Anita pedig korán kelő, 'pacsirta'. Gyakran akkor kel fel, amikor én lefekszem aludni. sokszor csak napközben találkozunk néhány órára. De szerencsére nincs köztünk kibékíthetetlen ellentét, elfogadjuk a másikat olyannak, amilyen. Ebben is nagyon jól működünk együtt, és próbáljuk megoldani, hogy legyen közösen töltött időnk is. Ha nézeteltérésre kerül sor, egyértelműen én forszírozom a békülést. Anita az a típus, hogy ha összeveszik valakivel, egy hétig mosolyszünetet tart, én viszont már tíz perc múlva elfelejtem a bosszúságomat. Képes vagyok bocsánatot kérni, ha a fáradtságom miatt hosszabb és hangosabb volt a hegyi beszéd, mondjuk a mosogatógép miatt. De legyen szó bármilyen nézeteltérésről, soha nem próbáljuk ráerőszakolni a másikra az igazunkat” – jelentette ki a színész.

A páros két lánya, a 14 éves Hanni és a 19 éves Emma nem követték szüleiket a színészi pályán: Emma egyáltalán nem szeret szerepelni, Hanni pedig inkább a táncban remekel. Anita és Ottó a gyermeknevelésben is egyetértenek, így nem okoznak számukra nagy fejtörést a mindennapi gondok.

„A gyereknevelésben következetesen mindig egy véleményen vagyunk, illetve a gyerekek előtt soha nem mutatjuk, ha nem értünk egyet. Mindegyikünk másban szigorú. Ottó lazábban kezeli Emma kimaradásait, könnyebben viseli a leválást, mint én. Mivel Ottó már 14 évesen teljesen önálló volt, gyakran ezt várja el a lányoktól is. Én inkább anyáskodó, babusgató vagyok, de ebből sosincs vita” – mesélte a színésznő, aki szerint az lehet a házasságuk sikerének a titka, hogy nem töltenek együtt minden percet, hanem hagyják, hogy egymás mellett saját magukra is legyen idejük.

„Sok házasságban látom problémának, hogy mindig mindent együtt csinálnak. Mi eljárunk akár egymás nélkül is szórakozni, és vannak olyan barátaink, akikkel külön-külön találkozunk. Ottó szerint ez a hosszú házasságunk titka, hogy nem váltunk el. A viccet félretéve, szerintem az a titkunk, hogy egyikünk sem féltékeny a másikra, és nem szólunk bele egymás dolgaiba. Nem lógunk állandóan egymás nyakán, nem függünk a másiktól, és nem próbáljuk korlátozni. Úgy érzem, szerencsés találkozás volt a mienk, már csak abból a szempontból is, hogy nagyon jól tudjuk tolerálni egymás 'hülyeségeit'” – jelentette ki Anita, akit a kapcsolatuk huszadik évfordulóján különleges gesztussal lepett meg karácsonykor a férje: az Igazából szerelem című film egyik jelenetéhez hasonló módon vallott szerelmet neki.

„Hannit és Emmát is beavattam a tervbe: az ő feladatuk volt karácsonykor, hogy rávegyék Anitát, nézzék együtt újra az ikonikus filmet. Majd elé álltam, egyik lapot mutattam föl a másik után, amelyeken szerelmet vallottam, és elmondtam, hogy a házassági évfordulónkra megleptem egy marokkói utazással. Anita teljesen elérzékenyült, a végén hárman sírtak a lányokkal a karácsonyfa alatt. Leginkább élményeket szeretünk adni egymásnak. Több mint egy hetet töltöttünk kettesben Marokkóban, ahol újabb közös kalandokat éltünk át. Az utazás csúcspontja két, a sivatagban töltött éjszaka volt. (...) A kettesben eltöltött utazással sikerült újraindítanunk a házasságunkat, a közös élményekből pedig tudunk tovább építkezni” – mesélte a színész.