Mi az igazság az esti nassolásról?
2024-07-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Ha édesszájú vagy, és egy jó kis elalvás előtti desszertről álmodozol, Fergus Smithers étkezési szakértő szerint nem érdemes hetekig, hónapokig küzdened az ellen, amit a tested kér:

ennél sokkal célravezetőbb, ha egészséges, ugyanakkor édes opciót keresel, amivel az esti nassolásod sem marad el, de az egészségednek sem ártasz.

Étcsokoládé estére

Smithers az étcsokoládéra esküszik ilyen téren: az édes-kesernyés finomság ugyanis számos olyan tápanyagot tartalmaz, ami javíthatja az alvásminőségedet. Kalcium, magnézium, triptofán: ezek mind olyan anyagok, amelyek megnövelik a szerotonin szintedet, ami nem csupán az alvásban segít, de a hangulatodat is helyre teszi.

Ha azonban aggódsz a csokoládé miatt, és még egészségesebb desszertet keresel, egy adag banán-kiwi gyümölcssalátával ugyanezt a hatást érheted el, de vigyázz, ezen gyümölcsök cukortartalma magasabb, mint a csokoládéé!

Ha viszont nem vagy édesszájú

A szakértő azokra is gondolt, akik kevésbé kedvelik az édes ízeket; a humusz ugyanis hasonló anyagokat tartalmaz, mint a fentebb felsorolt opciók, így kis mennyiségben fogyasztva elalvás előtt szintén segíthet a bioritmusod helyreállításában.

A mértéktartás természetesen minden esetben fontos – de ha a tested valóban, hosszú távon is igényel egy kis nassolást elalvás előtt, ne küzdj ellene.