Sült sajt görögdinnyés bulgursalátával
2024-07-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-10 dkg bulgur

-45 dkg grillezhető halloumi

-1 kígyóuborka

-30 dkg görögdinnye, héj nélkül

-1 csokor petrezselyem

-2-3 ek. olívaolaj

-1 citrom leve

Elkészítés:

A bulgurt forrásban lévő, enyhén sós vízben 15-20 perc alatt készre főzzük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Ezt előző nap is elkészíthetjük.

Az uborkát megmossuk és felkockázzuk. A dinnyét kimagozzuk és felkockázzuk. A petrezselymet felaprítjuk. A bulgurt összekeverjük az uborkával, a dinnyével, a petrezselyemmel, majd meglocsoljuk olívaolajjal és 1 evőkanálnyi citromlével. Megszórjuk frissen őrölt borssal.

A sajtot 4 egyforma szeletre, vagy vékonyabb hasábokra vágjuk. Bevonatos serpenyőben, a forró olajon mindkét oldalukat 2-2 perc alatt készre sütjük és a salátával azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 30 perc múlva