Sült sajt görögdinnyés bulgursalátával
Hozzávalók 4 személyre
-10 dkg bulgur
-45 dkg grillezhető halloumi
-1 kígyóuborka
-30 dkg görögdinnye, héj nélkül
-1 csokor petrezselyem
-2-3 ek. olívaolaj
-1 citrom leve
Elkészítés:
A bulgurt forrásban lévő, enyhén sós vízben 15-20 perc alatt készre főzzük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Ezt előző nap is elkészíthetjük.
Az uborkát megmossuk és felkockázzuk. A dinnyét kimagozzuk és felkockázzuk. A petrezselymet felaprítjuk. A bulgurt összekeverjük az uborkával, a dinnyével, a petrezselyemmel, majd meglocsoljuk olívaolajjal és 1 evőkanálnyi citromlével. Megszórjuk frissen őrölt borssal.
A sajtot 4 egyforma szeletre, vagy vékonyabb hasábokra vágjuk. Bevonatos serpenyőben, a forró olajon mindkét oldalukat 2-2 perc alatt készre sütjük és a salátával azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva