Kulcsár Edina a várandósság és az anyaság kihívásairól vallott
2024-07-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Kulcsár Edina őszintén elmondta a véleményét a várandósság és az anyaság örömeiről és kihívásairól, egy friss kismamafotó kíséretében. Az egykori szépségkirálynő elárulta, hogy bár a várandósság csodálatos, számos érzelmi és fizikai nehézséggel jár, különösen a test folyamatos átalakulása miatt. Ennek ellenére negyedik gyermekével várandósan is igyekszik szeretni és elfogadni önmagát, még a nehezebb napokon is.

Kulcsár Edina közösségi oldalán szerdán egy hosszabb bejegyzésben osztotta meg gondolatait a kismamaság és az anyaság örömeiről és kihívásairól, miközben megosztott egy friss fotót is arról, hogyan is néz ki most.

Bár a modell szerint a várandósság csodálatos, mégis úgy látja, hogy számtalan érzelmi és fizikai nehézséggel jár, amelyek közül számára az egyik legnehezebb a test folyamatos átalakulása. A negyedik gyermekével várandós egykori szépségkirálynő kifejtette, hogy számára sem mindig könnyű elfogadni a testében bekövetkező változásokat, de igyekszik mindig szeretni magát és a testét is.

A várandósság az egyik legcsodálatosabb dolog a világon, de be kell vallani azt is, hogy számtalan kihívás elé képes állítani

– kezdte Instagram-oldalán megosztott posztjában Kulcsár Edina, aki egy igazi hullámvasútként tekint a terhességre.

– Talán egy szóval úgy lehet leírni, hogy érzelmi hullámvasútra ültet, ami nem csak 9 hónapig tart, hanem bőven azután is. És talán amit a legnehezebben él át mindenki ezekben az egyébként csodás hónapokban, az a test folyamatos változása. Persze vannak kiváltságos genetikával rendelkező anyukák, de talán többen vagyunk, akik bizony megküzdünk ezekkel a nem túl kellemes érzésekkel – magyarázta Edina.

Hozzátette, most a negyedik kisbabájával a pocakjában szinte már nem is érzékeli ezeket, és úgy véli, talán már hozzá is szokott ahhoz, ahogy kinéz. Ennek ellenére nála is akadnak nehezebb pillanatok.

A nehéz napok ellenére szereti a testét

Jó… azért van amikor én is kiakadok, hogy nincs mit felvennem, meg jézusom, hogy nézek ki és társai- de aztán gyorsan észhez térek

„Alapvetően szeretem a testem. Nem azért mert szerintem hű de jól nézek ki, (van szemem és önkritikám, ezért is próbálok edzeni) hanem azért mert életet adott a gyermekeimnek, amiért nagyon-nagyon hálás vagyok!” – fogalmazott az egykori szépségkirálynő.

Edina egy praktikus tanácsot is megosztott azokkal, akik hasonló érzésekkel küzdenek.

– És ha valaki esetleg elégedetlen lenne magával és nem szeretné a testét, akkor gondoljon arra, hogy a gyerekeinket sem csak akkor szeretjük, amikor nagyon jól viselkednek. Ezt egyszer valahol olvastam, és azóta ha éppen kezdenék kiakadni a testemre, akkor ez a gondolat mindig visszaránt a valóságba és az önsanyargatás helyett inkább a hálához folyamodok – vallotta be Kulcsár Edina.