Mi az az új "skin tint" trend?!
2023-07-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Te is nehéznek találod a hagyományos alapozókat ebben a hőségben? Akkor szeretni fogod a "skin tint" termékeket, amelyek csak egy könnyed fedést nyújtanak a bőrnek, és nem tömítik el a pórusokat.

A vastag, nagy fedőképességű sminkrétegek ideje végleg lejárt: a skin tint (bőrszínező) termékek gondoskodnak arról, hogy kiemeljük természetes szépségünket, és hogy a természetes bőrtónus újra előtérbe kerüljön. A forró nyári napokon, amikor a normál, erősen fedő smink gyorsan teherré válhat és bőrhibákat okozhat, a könnyed termékek használata sokkal kellemesebb érzést nyújt. Mi áll a bőrszínező termékek körüli trend mögött?

Mik azok a "skin tint" termékek?

Az úgynevezett skin tint termékek olyan sminkszerek, amelyek célja a természetes és világos bőrtónus létrehozása. A nehéz alapozóktól és BB-krémektől abban különböznek, hogy nagyon könnyű fedést és vékony, természetes felületet biztosítanak. A skin tint termékek kiegyenlítik az arcszínt, minimalizálják a finom tökéletlenségeket és a bőrpírt, miközben kiemelik a természetes bőrszínt.

Ezek a termékek kombinálják a színezett hidratáló krémek és az alapozók tulajdonságait.

Általában kevesebb pigmentet tartalmaznak, mint a tipikus sminktermékek, és könnyű vagy közepes fedést biztosítanak.

Emellett általában hidratáló összetevőkkel dúsítottak, hogy tovább táplálják a bőrt és erősítsék a bőr természetes barrierjét.

Nyárra tökéletesek

Különösen nyáron a skin tint termékek tökéletes alternatívái a hagyományos sminktermékeknek, mivel lehetővé teszik a bőr számára, hogy jobban lélegezzen. A nagy fedőképességű, nehéz sminktermékek gyakran nagy mennyiségű összetevőt, például pigmenteket, olajat vagy viaszt tartalmaznak. Ez a felvitel során mesterséges gátat képezhet a bőrön, ami eltömíti a pórusokat.

A skin tints termékek ezzel szemben kellemesebb bőrérzetet teremtenek - a "több bőr, kevesebb smink" mottónak megfelelően. Az ilyen típusú termékek könnyebb és hígabb állagúak, mint a magas fedést nyújtó sminkek. A könnyű alapozókat könnyebb eloszlatni a bőrön, és könnyen alkalmazkodnak az egyéni arcszínhez.