Mi az a hollywoodi takarítás?
2023-11-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Mindenki szereti, ha rend és tisztaság veszi körül. A rohanó hétköznapokban azonban nagyon nehéz időt szakítani a takarításra, főleg, hogy néha úgy érezheted, szélmalomharc az egész. A hétvégéit pedig ki szeretné feláldozni némi otthoni suvickolásra? Van azonban egy jobb ötletünk.

A közösségi oldalakon milliók vannak megőrülve a "hollywoodi takarítás" módszeréért, és nem véletlenül.

Sarah Nicole volt az első felhasználó, aki egy Tik-Tok videóban osztotta meg, ő hogyan tartja rendben a lakását - a videó azóta 6 millió megtekintést ért el, és sok ezren kommenteltek alá.

De mi is a hollywoodi takarítás lényege?

Bár hangzatos nevet kapott a közösségi médiában, valójában nincs szó újdonságról, hiszen a magyar nyelvben is megtalálható a "csak, ahol a papok táncolnak" szólás - valószínűleg te is hallottad édesanyádtól. A lényeg, hogy vannak olyan kulcsfontosságú, mindig szem előtt lévő területek, amelyeket, ha rendben tartasz, akkor összességében az egész lakás jobban fog mutatni.

Ilyen például a konyhapult, az ebédlőasztal, a nappali, az előszobaszekrény, a gyerekszoba. Ha ezekről a helyekről rendszeresen elteszed a kacatokat, a felgyűlt, ledobált használati tárgyakat, játékokat, majd gyorsan letörlöd a bútorok felületét, máris sokat tettél a rendezett környezetért.

Az pedig már mindegy, hogy kijelölsz-e néhány dobozt a tárgyaknak, amiket elegáns mozdulattal elsüllyesztesz valahova, netán van 1-2 "kupifiókod" a konyhában, ahova be tudsz dobálni dolgokat - a lényeg, hogy nem fog mindenféle tárgy heverészni szanaszét a lakásban.

Amikor pedig egy kicsit több időd van, akkor rendet tehetsz ezek között a dolgok között is, és ki is selejtezheted a már megunt, tönkrement vagy felesleges dolgokat. És a hollywoodi takarítás természetesen nem helyettesíti a rendszeres nagytakarítást, de a lényeg az, hogy nekünk már nem kell lelkiismereti kérdést csinálnunk ebből az egészből, mint szüleink és nagyszüleink tették. Legyél rugalmas, és akkor tarts alapos takarítást, amikor éppen ráérsz - a rohanó hétköznapokon pedig ráérsz a kulcsfontosságú helyeken rendet tenni.