Mandulás karfiolpizza
Hozzávalók 4 személyre
A pizzához:
-1 kisebb karfiol (50-60 dkg)
-10 dkg szeletelt mandula
-2 tojás
A feltéthez:
-2 gerezd fokhagyma
-1,5 dl paradicsompaszta
-1 tk. morzsolt kakukkfű
-2 paradicsom
-2 nagy golyó mozzarella sajt
-1 fej vöröshagyma
A tálaláshoz:
-10-12 bazsalikomlevél
Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk a torzsától, a levelektől, rózsáira szedjük, és jól átmossuk, megtörölgetjük. Robotgépben a mandulát felaprítjuk, nagyobb tálba öntjük. A karfiolt is felaprítjuk a robotgépben, majd hozzáöntjük a mandulához. A masszát szűrőbe tesszük, lecsepegtetjük, ha szükséges. A karfiol könnyen tud levet engedni.
A sütőt 230 °C-ra előmelegítjük. A tojást felverjük és a karfiollal jól összekeverjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhalmozzuk a karfiolos masszát, kézzel kerek formát lapogatunk belőle. A sütőben 25-30 perc alatt elősütjük.
Eközben a feltéthez a fokhagymát megtisztítjuk, belereszeljük a paradicsompasztába, megszórjuk a kakukkfűvel és felforraljuk, megsózzuk. A paradicsomot megmossuk, fél centi vastag szeletekre vágjuk. A mozzarella levét lecsepegtetjük és a sajtot is fél centis szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk.
Az elősütött karfiolos pizzaalapot megkenjük a paradicsompasztával, rárakjuk a hagyma-, a paradicsom- és a sajtszeleteket. A sütőben további 10 perc alatt készre sütjük. A bazsalikomlevelekkel díszítve, friss salátával tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva