Mandulás karfiolpizza
2023-05-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A pizzához:

-1 kisebb karfiol (50-60 dkg)

-10 dkg szeletelt mandula

-2 tojás

A feltéthez:

-2 gerezd fokhagyma

-1,5 dl paradicsompaszta

-1 tk. morzsolt kakukkfű

-2 paradicsom

-2 nagy golyó mozzarella sajt

-1 fej vöröshagyma

A tálaláshoz:

-10-12 bazsalikomlevél

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk a torzsától, a levelektől, rózsáira szedjük, és jól átmossuk, megtörölgetjük. Robotgépben a mandulát felaprítjuk, nagyobb tálba öntjük. A karfiolt is felaprítjuk a robotgépben, majd hozzáöntjük a mandulához. A masszát szűrőbe tesszük, lecsepegtetjük, ha szükséges. A karfiol könnyen tud levet engedni.

A sütőt 230 °C-ra előmelegítjük. A tojást felverjük és a karfiollal jól összekeverjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhalmozzuk a karfiolos masszát, kézzel kerek formát lapogatunk belőle. A sütőben 25-30 perc alatt elősütjük.

Eközben a feltéthez a fokhagymát megtisztítjuk, belereszeljük a paradicsompasztába, megszórjuk a kakukkfűvel és felforraljuk, megsózzuk. A paradicsomot megmossuk, fél centi vastag szeletekre vágjuk. A mozzarella levét lecsepegtetjük és a sajtot is fél centis szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk.

Az elősütött karfiolos pizzaalapot megkenjük a paradicsompasztával, rárakjuk a hagyma-, a paradicsom- és a sajtszeleteket. A sütőben további 10 perc alatt készre sütjük. A bazsalikomlevelekkel díszítve, friss salátával tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 75 perc múlva