A testápoló helyes használata
2023-05-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Te is egyből beleugrasz a ruháiba zuhanyzás után, és már rohansz is tovább? Rosszul teszed, ugyanis a bőröd szomjazza a hidratálást ilyenkor. Hálás lesz érte, ha testápolóval kényezteted, de nem mindegy, hogyan teszed ezt! Összegyűjtöttük, milyen hibákat érdemes elkerülnöd.

1. Nem a megfelelő terméket használod

Először is győződj meg róla, hogy a bőrtípusodnak megfelelő terméket választod - tanácsolja a schweizer-illustrierte.hu. A testápoló a bőr hidratálására hivatott - és minél krémesebb és olajosabb a testápoló, annál erősebb és tartósabb a hidratáló hatása. Ha azonban zsíros a bőröd, akkor kevésbé zsíros terméket kell használnod. Száraz és érzékeny, könnyen irritálódó bőrre az illatmentes változat ajánlott.

2. Csak bizonyos területeken alkalmazod a testápolót

Amikor stresszes vagy, gyakran nincs kedved zuhanyzás után bekenni magad. Ennek ellenére szánj időt a testedre és annak ápolására - és masszírozd be a testápolót minden területre. Hiszen nem csak a lábadnak van szüksége hidratálásra, hanem a hasadnak, a hátadnak és a karodnak is (gondolunk itt különösen a kiszáradt könyöködre).

3. Nem kened be magadat eléggé

És ha már itt tartunk, ne spórolj a termékkel. A testápoló azon kevés dolgok egyike, amiből inkább túl sokat kenj magadra, mint túl keveset. És a legjobb, ha pár percig még nem öltözöl fel: amíg beszívja a bőröd a terméket, el tudod készíteni a sminkedet és a hajadat. Így semmi sem áll a pihepuha, sugárzó bőr útjába!