Málnás csokikocka
2025-06-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 40 szelethez

A tésztához:

-1 nagy (330 g) natúr joghurt

-4 tojás

-1 dl olaj

-1 tk. vaníliaaroma

-10 dkg cukor

-1 csomag vaníliás cukor

-1 dl tej

-30 dkg finomliszt

-2 ek. kakaópor

-½ csomag sütőpor

A töltelékhez:

-40 dkg málna

-4 ek. kristálycukor

A tetejére:

-20 dkg étcsokoládé

-1 dl habtejszín

-10 dkg málna

Elkészítés:

A tésztához a joghurtot simára keverjük a tojásokkal, az olajjal és egy csipet sóval. Beledolgozzuk a vaníliát, a cukrokat és a tejet. Végül a lisztet elvegyítjük a kakaóporral, a sütőporral, és a joghurtos masszához öntjük.

A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A tepsit (25x40 cm) kibéleljük sütőpapírral, ráöntjük a tészta felét, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Még egy lapot sütünk.

A málnát a cukorral összeforraljuk, hagyjuk kihűlni. Az egyik tésztalapra rákanalazzuk a málnát (a levét tegyük félre). Ráborítjuk a felső lapot, megszurkáljuk egy fogvájóval, rálocsoljuk a málna levét, majd egy órára hidegre tesszük.

A tetejére a csokoládét megolvasztjuk a tejszínnel, és a süteményre locsoljuk. Villával megcsíkozzuk, hagyjuk megdermedni. Málnaszemekkel díszítjük. Egy éjszakát pihentetjük, kis szeletekre vágjuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: másnap