Málnás csokikocka
Hozzávalók kb. 40 szelethez
A tésztához:
-1 nagy (330 g) natúr joghurt
-4 tojás
-1 dl olaj
-1 tk. vaníliaaroma
-10 dkg cukor
-1 csomag vaníliás cukor
-1 dl tej
-30 dkg finomliszt
-2 ek. kakaópor
-½ csomag sütőpor
A töltelékhez:
-40 dkg málna
-4 ek. kristálycukor
A tetejére:
-20 dkg étcsokoládé
-1 dl habtejszín
-10 dkg málna
Elkészítés:
A tésztához a joghurtot simára keverjük a tojásokkal, az olajjal és egy csipet sóval. Beledolgozzuk a vaníliát, a cukrokat és a tejet. Végül a lisztet elvegyítjük a kakaóporral, a sütőporral, és a joghurtos masszához öntjük.
A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A tepsit (25x40 cm) kibéleljük sütőpapírral, ráöntjük a tészta felét, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Még egy lapot sütünk.
A málnát a cukorral összeforraljuk, hagyjuk kihűlni. Az egyik tésztalapra rákanalazzuk a málnát (a levét tegyük félre). Ráborítjuk a felső lapot, megszurkáljuk egy fogvájóval, rálocsoljuk a málna levét, majd egy órára hidegre tesszük.
A tetejére a csokoládét megolvasztjuk a tejszínnel, és a süteményre locsoljuk. Villával megcsíkozzuk, hagyjuk megdermedni. Málnaszemekkel díszítjük. Egy éjszakát pihentetjük, kis szeletekre vágjuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap