Madeira
2016-10-05  /  Szerző:   /   Rúzs Madeira lehengerlő szigetét az örök tavasz szigetének is szokták nevezni. Az Atlanti-óceán csendes szigetén a romantika illatát már a levegőben is érezheted, mediterrán éghajlata, lélegzetelállító hegye, és azúrkék tengere ehhez pedig még jobban hozzásegít.

A szerelmes sétákhoz ideális terepet nyújtanak Madeira botanikus kertjei, mint például a Funchal település, ahol a botanikus kertek trópusi izgalmas látnivalót szolgálnak.

madeira1

Monte Palace Botanikus Kert

José Berardo az 1990-es években hozta létre a Monte Palace néven ismert botanikus kertet több ezer egzotikus növénynek és vadon élő állatnak otthont adva. A Koi halaktól egészen a pávákig ismerkedhetünk meg a természet erejével.

madeira_2

Porto Santo

A szigetet Madeira legjobban őrzött titkaként emlegetik. Ha egy kis magányra vágyunk, akkor mindenképp érdemes ellátogatni, hiszen 9 kilométeres partszakaszán biztos találunk kedvünkre való helyet. A parti homok vulkáni eredetű, terápiás célokra is alkalmazzák, így évente sok olyan embert vonz partjaira, akik szeretnének megszabadulni gondjuktól.

madeira_3
Pico Ruivo

A Pico Ruivo Madeira legmagasabb csúcsa, több mint 1862 méter magas. Azoknak akik szeretik az izgalmat és az adrenalint kihagyhatatlan program. Az Achada da Teixeria-tól induló 5,6 kilométeres túra egy körülbelül másfél órás útvonal, amit ha tériszonyban szenvedünk nem biztos, hogy pozitív élményként fogunk megélni, még akkor sem, ha szeretjük a kihívásokat. Íme a látkép:

madeira_4

Curral das Freiras (Apácák Völgye)

Madeira szívében található az Apácák Völgye, mely hihetetlen látványt nyújt, hiszen a völgyben található aprócska falu fölé hatalmas, meredek, sziklás csúcsok emelkednek.

madeira_5

Kóstold meg a helyi különlegességeket, a friss halat, a trópusi gyümölcsöket és zöldségeket, és töltsd el életed legjobb helyét ezen a romantikus szigeten!

madeira