Laktózmentes drazsés kekszek
Hozzávalók kb. 10 darabhoz:
-3 dkg laktózmentes vaj
-4 dkg barna cukor
-15 dkg liszt
-1 mk. szódabikarbóna
-1 tojás
-1 kk. vaníliaaroma
-10 színes cukordrazsé
Elkészítés:
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. A vajat felolvasztjuk, és összekeverjük a cukorral. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és egy csipet sót. Óvatosan a vajas keverékhez forgatjuk, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliaaromát.
A tésztát jól összekeverjük, és amikor már összeállt, kb. 5 cm átmérőjű korongokat formázunk belőle. Ezeknek a tetején szétosztjuk a drazsékat, majd a sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
Akkor jó, ha a kekszek széle aranybarna lesz. Ekkor kivesszük, hagyjuk a kekszeket kihűlni, majd tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 130 kcal