Kucsera Gáborék együtt karácsonyoznak
2023-12-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Kucsera Gábor és Tápai Szabina néhány hónappal ezelőtt igencsak viharos körülmények között jelentették be, hogy válnak, ám azóta megnyugodtak a kedélyek, több közös családi programot is szerveznek, sőt, most az ünnepeket is együtt töltik.

– Azt gondolom, sikerült Szabival lezárnunk a múltat. Mindenki el tudta engedni a sérelmeit, magunkban is rendeztük a dolgokat, és a legfőbb célunk az az, hogy a három gyermekünk – akiknek, akárhogy is nézzük, a válásunk azért egy törés – jól érezze magát. Ők vannak előtérben. De ahhoz, ahogy most vagyunk, idő kellett, mert mindkettőnkben voltak indulatok egymás iránt. Az elején próbáltuk úgy kilogikázni a dolgokat, hogy minél kevesebbet kelljen találkoznunk Egyikünk leadta a gyerekeket, a másikunk ment értük – mondta, Szabina pedig hozzátette: bár sok volt bennük az indulat, a gyerekek előtt igyekeztek visszafogni magukat.

– Az elején még sok olyan dolog volt, ami felbosszantotta a másikat, de a gyerekek előtt nem akartunk veszekedni. Sajnos, a házasságunk alatt ezt nem mindig sikerült elkerülni, ezért is jött el a pont, hogy Gabi elment. Féltünk, hogy a gyerekek sínylik meg a mi problémáinkat. De szerintem az első pillanattól mindketten úgy voltunk vele, hogy ha már a házasságunk nem sikerült, akkor legalább az anya- és apaszerepben jók legyünk. Kicsit ebbe menekültünk, és a közös cél, hogy biztonságot és szeretetteljes légkört biztosítsunk a gyerekeknek, elhozta a békét közöttünk – jelentette ki, Szabina hozzátéve: a válás óta sokkal jobban kijönnek egymással.

Gábor szerint a gyerekekkel is megbeszélték a válást, ehhez pedig szakember segítségét is kérték.

– Gyerekpszichológus segítségét is kértük, ami nagyon jó döntés volt. Ott kaptuk az ötletet, hogy alakítsunk ki egy rendszert, hogy mikor kivel vannak a gyerekek. Ez a táblázat ki is van ragasztva a hűtőre, és ez hatalmas biztonságot és nyugalmat ad a gyerekeknek. Ránéznek reggel, és tudják, hogy most két napig anyával vannak, de harmadik nap jön apa - fejtette ki, hozzátéve: a gyerekek szülinapját is együtt tartják, valamint karácsonykor is együtt lesznek. Szabina elárulta, hogy már két éve tartják a rendszert, ami alapján idén is terveznek.

– Ez a karácsony már nem az első, amit külön, de mégis közösen tartunk. Már két éve úgy van, hogy Gabi 23-án jön, és ilyenkor itthon is marad velünk. Nálunk ugyanis 24-én reggel jön a Jézuska. Aztán délután jön a család, és a szentestét is együtt töltjük, mindnyájan – árulta el.