Krem a la krem
2024-11-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 25 szelethez

A laphoz:

-6 tojás

-6 ek. cukor

-1 csomag főzés nélküli csokoládés krémpor

A krémhez:

-2,5 dl tejszín

-2 dl tej

-1 csomag főzés nélküli vanília krémpor

A tetejére:

-10 dkg étcsokoládé

-0,5 dl tejszín

-5 dkg vaj

-2 ek. (vörösáfonya)likőr

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, félidőben hozzákanalazzuk a cukrot. Amikor már jó kemény, egyszerre hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a csokoládés krémport is – de ezt már a robotgép alacsony fokozatával, hogy ne törjön össze a hab.

Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb, kb. 20x20 cm-es tepsit, beleöntjük a masszát, elegyengetjük, és az előmelegített sütőben kb. 20–25 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és teljesen kihűlni hagyjuk.

A krémhez a tejszínt a tejjel tálba öntjük, hozzáadjuk a vanília krémport és habverővel addig keverjük, amíg besűrűsödik. A krémet a teljesen kihűlt tészta tetejére kenjük.

A mázhoz a csokit, a tejszínt és a vajat vízgőz fölött összeolvasztjuk (vagy mikróban 30-30 másodpercekre betéve és megkeverve), hozzákeverjük a likőrt, és hagyjuk kihűlni. A még folyós, de már nem meleg mázat a krém tetején egyenletesen elkenjük, és a süteményt a hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva