Krem a la krem
Hozzávalók kb. 25 szelethez
A laphoz:
-6 tojás
-6 ek. cukor
-1 csomag főzés nélküli csokoládés krémpor
A krémhez:
-2,5 dl tejszín
-2 dl tej
-1 csomag főzés nélküli vanília krémpor
A tetejére:
-10 dkg étcsokoládé
-0,5 dl tejszín
-5 dkg vaj
-2 ek. (vörösáfonya)likőr
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, félidőben hozzákanalazzuk a cukrot. Amikor már jó kemény, egyszerre hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a csokoládés krémport is – de ezt már a robotgép alacsony fokozatával, hogy ne törjön össze a hab.
Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb, kb. 20x20 cm-es tepsit, beleöntjük a masszát, elegyengetjük, és az előmelegített sütőben kb. 20–25 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és teljesen kihűlni hagyjuk.
A krémhez a tejszínt a tejjel tálba öntjük, hozzáadjuk a vanília krémport és habverővel addig keverjük, amíg besűrűsödik. A krémet a teljesen kihűlt tészta tetejére kenjük.
A mázhoz a csokit, a tejszínt és a vajat vízgőz fölött összeolvasztjuk (vagy mikróban 30-30 másodpercekre betéve és megkeverve), hozzákeverjük a likőrt, és hagyjuk kihűlni. A még folyós, de már nem meleg mázat a krém tetején egyenletesen elkenjük, és a süteményt a hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva