Könnyű francia csirke
2024-09-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

– ½ kg csirkemell filé

– 2 bögre liszt

– ½ bögre fehérbor

– 4 tojás felverve

– ½ bögre fehérbor

– 2 bögre húsleves alaplé

– 1teáskanál petrezselyem apróra vágva

– ¼ bögre vaj

– 2 citrom leve

– 1 evőkanál kukoricakeményítő

– só, bors

A sütőt 150 fokra melegítsük elő. A csirkemelleket forgassuk meg lisztben, majd a felvert tojásokban és egy serpenyőben süssük majdnem készre. Egy másik serpenyőben öntsük össze a bort, a húsleves alaplevet, a petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk. Tegyük hozzá a vajat és a citromlevet, majd közepes lángon folyamatos keverés mellett főzzük. Amikor a vaj elolvad, keverjük hozzá a kukoricakeményítőt és várjuk meg, hogy besűrűsödjön. A csirkét tegyük egy tűzálló tálba, öntsük le a mártással és kb. 10-15 percig süssük.

Forrás