8 párkapcsolati probléma, amit akármennyire is szeretnél, nem tudsz megoldani
2017-10-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Egy párkapcsolatban gyakran találjuk szembe magunkat olyan problémákkal, melyeket akármennyire is szeretnénk megoldani, mégsem tudunk. Lehet fülig szerelmesek vagyunk, azonban ha van pár nem-egyezőség az életünkben, hosszú távon nem leszünk boldogok és végül mindez szakításhoz vezethet.

Vannak olyan problémák, melyeket meg tudunk oldani a párkapcsolatban. Lehet kevés időt töltünk együtt a párunkkal, vagy lehet nem beszélünk már olyan gyakran egymással, azonban ezekre a problémákra mégis van megoldás, ezeket a problémákat meg tudjuk beszélni és változtatni tudunk rajtuk. Azonban vannak olyan nehéz pillanatok is, melyek próbára teszik a párkapcsolatunkat. Párterapeuták most felfedték azt a 8 leggyakoribb problémát, melyeket mégsem tudunk megoldani egy párkapcsolatban.

1. Megvetitek egymást

Gúny, egymásra mutogatás, szemforgatás. Mindezek olyan dolgok, melyek idővel tönkreteszik a kapcsolatot. A párkapcsolatban történő kölcsönös megvetés mind olyan jelek, melyek arra mutatnak, hogy végül szakításra vagy válásra fog sor kerülni. A megvetés a kapcsolat elhidegüléséhez, az intimitás hanyatlásához fog vezetni. Egy olyan kapcsolatnak soha nem lesz boldog vége, ahol a megvetés uralja a szerelmet és tiszteletet.

2. Nem tudjátok kezelni a konfliktusokat

Egy párkapcsolatban olyan konfliktushelyzetek is kialakulhatnak, melyektől sokkolva fogjátok érezni magatokat. Azonban tudnotok kell, hogy egy konfliktushelyzetet nem csak úgy lehet megoldani, hogy egyikőtök nyer, a másik pedig veszít. A legnagyobb probléma akkor van a párkapcsolatban, amikor mindkét fél vitákat generál és okokat keres arra, hogy ne bocsásson meg a másiknak, és hogy ne béküljön ki a másikkal. A megbocsátás és a probléma megbeszélésének a visszautasítása szinte biztos, hogy végül szakításhoz fog vezetni.

3. Hűtlenek vagytok a párkapcsolatban

Párkapcsolatban lenni egy olyan emberrel, aki megcsal, nagyon kimerítő dolog. A megcsalás csak abban az esetben bocsátható meg, ha a vétkes fél elismeri a hibáját, bocsánatot kér, hajlandó mindent elfelejteni és mindent a háta mögött hagyni. Ha valamelyik fél sorozatosan hűtlen, akkor a párkapcsolat végül szakítással fog végződni.

4. Távolságtartóak vagytok és titkaitok vannak egymás előtt

Egy párkapcsolatban különbség van az intimitás és a titkolózás fogalma között. Ha a partnered távolságtartó, akkor érzelmileg elhanyagoltnak fogod majd érezni magad, még akkor is, ha épp együtt vagytok. Minden párkapcsolatnak vagy házasságnak nyíltságra és őszinteségre van szüksége.

5. Szexuálisan nem vagytok egy hullámhosszon

Egy párkapcsolat csakis akkor tud működni hosszútávon, ha a felek szexuális élete kielégítő. Ha te nagy jelentőséget tulajdonítasz a szexuális kielégülésnek, a párod viszont nem, a párod egy idő után már nem lesz vonzó számodra és idővel azt fogod gondolni, hogy egy szexuális élet nélküli házasság vagy párkapcsolat elfogadhatatlan számodra.

6. A párod mindig visszautasít

Mindenki különböző módon szeret, és mindenki máshogyan ragaszkodik a párjához. Ha te kényelmesen érzed magad akkor, ha minél intimebb kapcsolatban vagy a pároddal, ő viszont szívesen elkerüli az intimebb pillanatokat és távolságtartóvá válik, akkor nagyon nehéz lesz áthidalnotok ezt a problémát. A párkapcsolatokban a leggyakoribb problémák közé tartozik az, amikor az egyik fél nem szereti a párjához való közeledést. A folyamatosan visszautasított félnek idővel rengeteg szükséglete fog felhalmozódni, és ugyanakkor elveszíti az önértékelését is, ha a párja nem mutat iránta törődést, nem bókol neki, vagy nem vágyik intimebb kapcsolatban lenni vele.

7. A partnered nárcisztikus személyiségzavarban szenved

Ha a párod nárcisztikus személyiségzavarban szenved, akkor a párkapcsolat fenntartása egy folyamatos harc lesz a számodra. Egy nárcisztikus személy időnként kompenzálja a szerelmét, azt a látszatot keltve, hogy még van remény arra, hogy a dolgok jó irányba haladjanak tovább. Sajnos a specialisták erre azt mondják, hogy ezeknek a reménysugaraknak nem kell bedőlni, hiszen egy nárcisztikus személlyel soha nem fogsz tudni egy kiegyensúlyozott párkapcsolatban élni.

8. Nem tudtok nyitottak és őszinték lenni egymással

Egy párkapcsolatban felszabadultnak kell érezned magad arra, hogy kiöntsd a lelked a párodnak. Minden frusztrációdat és problémádat szabadon el kell tudnod mondani a párodnak. Ha nem fejezed ki az érzéseidet, akkor tele leszel szorongással, ami végül csalódottsághoz fog vezetni. El fogsz távolodni a párodtól, idő előtt szakítani fogsz vele, vagy akár depresszióba is eshetsz.