Kiüresedett kapcsolatok: 5 ok a költözésre
2021-03-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Kerültél már olyan helyzetbe, hogy minden erőfeszítésed ellenére sem sikerült igazi valós kapcsolatokat kialakítanod, nemcsak romantikus, de baráti, vagy bármilyen más komolyabb elköteleződést sem?

Ha igen, akkor ideje változtatnod az eddig használt forgatókönyveden! Az alábbi 5 ok mindenképp fontos jelzés ahhoz, hogy készen állsz feladni a régit valami ígéretesebb, új kedvéért!

1. Érdekbarátságok

Biztosan Téged is körülvesznek olyan barátok, akik szívesen csatlakoznak hozzád egy jó programra, vagy ha a sikereidet kell ünnepelni. De van valaki, akit olyankor is felhívhatsz, ha épp az összeomlás szélén állsz? Értékeld át a barátságaidat aszerint, hogy ki az, akire minden helyzetben számíthatsz, és kik azok, akik pusztán csak érdekből vannak melletted. Ha az előbbi lista túl rövid, vagy az utóbbi túl hosszú, akkor ne vesztegesd az időd, lépj ki ebből a körből.

2. Tartós magány

Nagy különbség van egyedüllét és magány között. Ha régóta szenvedsz a kínzó magány érzésétől, se párkapcsolat, se barátok, de még munkatársi kötődések sincsenek jelen az életedben, akkor akár egy drasztikusabb lépésre is rászánhatod magad. Ilyen lehet egy költözés. Persze egy idegen városban megint csak egyedül érezheted magad, az elején. De, amikor felfedezel új helyeket, programokat, lehetőségeket, azzal új kapcsolatok kiépítésére is alkalmad nyílik majd. Rád találnak majd azok az emberek, akik ugyanúgy egyedül érzik magukat, mint Te.

3. Korlátozott lehetőségek

Ha egy kisebb településen élsz, olyanon, ahol mindenki ismer mindenkit, akkor elég korlátozottak az esélyeid új kapcsolatok kialakítására. Néha úgy érezheted, beleuntál mindig ugyanazokat az arcokat látni ugyanazokon a helyeken, különösen, ha épp társat keresel. Valószínűleg egyetértesz Te is azzal, hogy vakrandizni egy olyan partnerrel, akivel egyszer már korábban megpróbáltad (és a kapcsolat nem működött), az nem túl kellemes, inkább egy jel, hogy próbálkozz máshol és másképp.

Ezt is olvasd el! - Honnan tudhatod, hogy mikor kell szakítanod?

4. Komoly párkapcsolati trauma

Előfordulhat, hogy egy szakítás olyan szinten nyomokat hagy benned, amely kisugárzik a környezetedre is. Minden rá emlékeztet, és mindenről a múltbéli sérelmeid jutnak eszedbe. A kávézó, ahol megismerkedtetek. A közös kedvenc padotok a folyó parton, ahol elcsattant az első csók. Az étterem, ahol szerelmet vallott, aztán a lakás, ahol összevesztetek, és végül szakítottak. Amikor képtelen vagy felejteni, és más szemmel nézni mindenre, akkor jobb, ha csomagolsz. Új város, új lakás, új élet, és egy teljesen új Te, aki végre tiszta lappal indulhat.

5. Szerelmi hazárdjáték

Megeshet, hogy beleszerettél valakibe, akit épp csak megismertél, de folyton rágondolsz. Lehet, hogy csak 1 órányi autóútra lakik tőled, vagy a világ másik pontján, de úgy érzed, hogy érte feladnál mindent. Talán nincs vesztenivalód, talán már mindent elvesztettél, és semmi nem tart ott, ahol most élsz. Miért ne ugorhatnál fejest az ismeretlenbe egy ilyen helyzetben? Most lehet, hogy azt gondolod, őrültség és túl kockázatos, de a végén könnyen előfordulhat, hogy elviszed a főnyereményt!