Ki kezdeményezi az első telefonhívást?
2023-05-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Levelezni kezdtél egy szimpatikus partnerrel egy online társkeresőn? Már többször írtatok egymásnak, rendszeresen cseteltek, és úgy érzitek, hogy jó lenne végre hallani egymás hangját is, mielőtt esetleg egy személyes találkára sor kerül? De kinek kell ilyenkor megtennie az első lépést? Kinek „illik” ilyenkor rányomni a hívás gombra?

Lássuk be, azért ez nagy dolog. Elolvastad a bemutatkozását, feltettél pár kérdést neki, és egyre inkább érdekesnek találtad. Tovább nyomoznál, de inkább már nem írásban. Vajon létezik még bármiféle randietikett? Nőként még mindig a férfiakra várunk, hogy megtegyék az első lépést?

Nos régen tényleg így volt. Mindig is a férfiak voltak „vadászként” beállítva, akiknek meg kellett hódítani egy nő szívét. Ha egy nő kezdeményezett volna, egyből mindenki könnyűvérűnek és ledérnek titulálta volna őt.

 

A mai, online világban ez a nézet egyáltalán nem állja már meg a helyét. Hogy miért?

Amikor két ember levelezni kezd, nagy valószínűséggel párhuzamosan még más jelöltekkel is ismerkednek ezen vagy más felületeken. Számtalan lehetőség közül válogathatnak, és jól megismerni egymást néhány levélváltás alatt szinte lehetetlen. Így annak lesz nagyobb esélye „nyerni”, aki kiemelkedik a tömegből, és tesz azért, hogy észrevegyék.

Ha a nők csak várnák, hogy egy férfi felhívja őket, akkor azzal a saját pártalálási esélyeiket csökkentenék. Az online felületeken mindkét félnek tennie kell azért, hogy sikeres legyen. A férfiak talán még mindig szeretik maguknál tartani a kezdeményező szerepét, hiszen gyerek koruk óta vezetőnek, családfenntartónak, világmegmentőnek nevelik őket. De ezzel nincs is semmi baj. Csak nem szabad elfelejtenünk, hogy az online szféra már egy másik világ, ahol a szerepek is átalakulnak.

 

Ez csak egy beszélgetés.

Az első hívás sem több, mint egy beszélgetés. Hallhatod a másik hangját, a nevetését, a hangsúlyozását. Az írott válasznál Neked kell beleképzelned a mondatok mögé az egyént, míg az élőszó sokkal bensőségesebb, mélyebb interakció. Egy fontos lépcsőfok egymás személyiségének megismerési folyamatában. Még nem jelent semmit, azt sem, hogy esetleg valódi randevú követi majd. Ezért, ha végül a nő indítja a hívást, azzal nem tesz mást, csak egy beszélgetést kezdeményez.Ez is érdekelhet! -
Hogyan kezdeményezz, hogy ne tűnjön nyomulásnak

 

Ki kezdeményezi az első hívást?

Az a fél, aki hamarabb úgy érzi, hogy ebből az ismeretségből több is lehet. A legtöbb kapcsolatnál a páros egyik tagja mindig hamarabb megérzi a szikrát, a közös rezgéseket. Talán csak észrevesz egy apró mozzanatot a másik bemutatkozó oldalán, egy mondatot, egy fotót, vagy akár egy érdekes hobbit. Egyetlen dolgot, ami megérinti a szívét, és útjára indítja a kapcsolatot.

Voltál már Te a kezdeményező?