Két hiba, amit szinte mindenki elhibáz a krumplipüré készítésénél
2022-11-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

A krumplipüré a világ egyik közkedvelt körete, nemcsak az íze miatt, hanem mert könnyű elkészíteni. Mégis nem árt egy-két alapszabályt betartani. hogy tökéletes legyen.

Az alábbiakban megmutatjuk, mi az, amit mindenképp érdemes betartani, ha nagyon finom krumplipürével szeretnénk elkápráztatni a vendégeinket.Egy dolog van, amit általában mindenki rosszul csinál, mégpedig az, hogy egyféle krumplit használ fel a főzéshez. Jegyezzük meg, hogy a krumplipüré finomabb lesz, ha legalább kétféle krumplit használunk elkészítéséhez.

Sőt, adhatunk hozzá édesburgonyát, paszternákot és fehérrépát is. Mindenik összetevő egy kis különleges ízt fog adni a pürének. Mossuk, és hámozzuk meg alaposan a hozzávalókat, majd kezdődhet a főzés.

Ezeket a hibákat soha ne kövessük el:

1. Ne vágd túl kicsire a krumplit

Vágd nagyobb darabokra a krumplit, ugyanis minél kisebbek, annál több vizet szívnak magukba. Amint felvágtuk, tegyük vízbe, hogy ne színeződjön el.

2. Nem mindegy, hogyan kevered össze

Miután leszűrted róla a vizet, tedd bele a fazékba a vajat, önts rá a tejet, és hagyjuk állni 3 percig, hogy tökéletesen magába szívja a hozzávalókat. Ha krémesebbre szeretnénk, mixerrel törjük össze, ha durvábbra, akkor krumplipüré törővel.

Plusz tipp: egy kis tejföltől még finomabb lesz.