Íme a 4 legfontosabb sminktermék őszre, amit neked is be kell szerezned
2022-11-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A forró nyári hónapokban vajmi keveset gondolkozunk azon, hogy hogyan is sminkeljük magunkat. A nap és a sós víz nyáriasan ragyogóvá varázsolják az arcunkat. A hűvösebb évszakokban azonban máshogy működik ez. Eláruljuk, hogy mely alap sminktermékekkel vihetjük magunkkal az őszbe a nyári ragyogást.

Amikor elkezdenek rövidülni a nappalok, és borongósabbra fordul az időjárás, gyorsan rájövünk, hogy mennyire hiányzik is a szívünknek és a bőrünknek a nyár. Szomorkodás helyett viszont érdemes inkább azon fáradoznunk, hogy a szeretett nyári ragyogásunkat a hűvösebb hónapokban is megőrizzük. Ennek alapja a hidratáló ápolás. Hogy meghosszabbítsuk a nyarat, a nappali krémünkbe cseppenthetünk néhányat egy önbarnító készítményből. Ezenkívül ez a négy alap sminktermék segíthet ragyogóvá varázsolni az összhatást, aminek köszönhetően még az őszi rosszkedv is elkerülhet minket.

Primer, highlighter & társai: Ezekre az alap sminktermékekre lesz szükséged ősszel!

Primer

Mindenekelőtt! Ugyanis a bőrnek ősszel alapos előkészítésre van szüksége a sminktermékek felvitele előtt. Erre tökéletesen alkalmas a sminkalap, amit primernek is nevezünk. Ezek a készítmények mattítják az arcbőrt, láthatóan finomítják a pórusokat, és segítenek abban, hogy az alapozót a lehető legegyenletesebben sikerüljön eloszlatni rajta. Fontos: ideális esetben a primer a bőrt extra adag nedvességgel is ellátja, és olajmentes formulájú. Ha nem megfelelő terméket választunk, akkor fennáll a veszélye annak, hogy egyenetlenül fog ülni a bőrünkön az alapozó, vagy esetleg lemorzsálódik róla. A primert remekül kiegészíti egy fixáló spray, ami a sminkelés utolsó lépéseként gondoskodik arról, hogy a make-up egész nap a helyén maradjon. 

„Glow” alapozó

Amit nyáron a nap elintéz, ahhoz ősszel egy csillámszemcséket tartalmazó alapozóra lesz szükség, ami az arcbőrt finoman csillogóvá teszi. Ha kicsit idegenkedsz a csillámló termékektől, akkor az is elég, ha 2-3 cseppet teszel belőlük a nappali krémedbe. Ez a keverék visszafogott frissességet fog kölcsönözni az arcbőrödnek.

Helló highlighter!

Mindegy, hogy por vagy folyékony állagú – a highlighter az utóbbi időben biztosította a helyét a fürdőszobai polcokon, hiszen csodásan ragyogó végeredményt várhatunk tőle. Ráadásul egy ujjhegynyi púder vagy egyetlen csepp folyékony highlighter is elég ahhoz, hogy az őszi nap sugarait visszaverve tündöklővé tegye az összhatást. Ezért egy különböző színárnyalatokat tartalmazó highlighter paletta az alap sminkfelszerelés részét kell képezze. A highlightert célzottan a járomcsontjaidon és az orrnyergeden oszlasd el.

Inspiráció a fűszerpolcról

Egészítsd ki a ragyogó alapot őszies árnyalatokban pompázó szemhéjpúderekkel, például curry vagy fahéj színű festékekkel. Ezeket önmagukban vagy egymással összesatírozva is viselhetjük. A még ragyogóbb összhatásért idén ősszel az esti programokra csillámló arany vagy ezüst árnyalatú szemhéjpúdert érdemes választanunk.