Készíts Te is pisztáciás-marcipános édességet kedvesednek
Készítsük el kedvesünknek akár ajándékba a következő a különleges édességet és nyűgözzük le!Hozzávalók:
90 g hámozott pisztácia
300 g nyers marcipánmassza
3 cl maraschino
300 g tejcsokoládés bevonó
Elkészítése:
A pisztáciát nagyon finomra reszeljük. A marcipánt apró darabokra vágjuk, és összegyúrjuk a pisztáciával. Gyúrás közben fokozatosan hozzáadjuk a maraschino likőrt. Ezt a viszonylag puha masszát sütőpapírra kenjük, majd ráfektetünk egy másik sütőpapírt, és kb. 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk.
A bevonóból megolvasztunk egy keveset. Vékony réteget kenünk belőle a marcipán felületére. Hagyjuk megszilárdulni, majd megfordítjuk a marcipános alapot. A marcipánt 40 kis kockákra vágjuk, vagy ízlésünk szerinti formákat szaggatunk ki belőle.
A maradék bevonót temperáljuk, aztán bevonjuk vele a pralinékat.
Tipp: A marcipános praliné kiváló alap a ganache és praliné készítéséhez. A marcipánt vékonyabbra nyújtjuk ki, aztán teszünk rá egy gombóc trüffelmasszát, mielőtt bevonnánk csokoládéval.

Forrás: Blikk