Katalin hercegné őszintén mesélt terhességéről és az anyaságról
2020-03-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Életében először podcast-interjút adott nemrég Katalin hercegné. A háromgyermekes édesanya Giovanna Fletcher brit bloggerrel beszélgetett több mint fél órán át, a harminckét perc alatt pedig több téma is terítékre került, az anyaság és a család tematikában.

Katalin elárulta, mivel neki is remek gyermekkora volt, ezért igyekszik ő is a lehető legjobb körülményeket megteremteni porontyainak, szeretné, ha minél többet lennének a szabadban, játszanának, összepiszkolnák magukat, és ilyen dolgokra emlékeznének ahelyett, hogy közösen írtak hétvégente házit.

"Jobb lenne, ha inkább arra emlékeznének, hogy a kertben tüzet rakunk, körbeüljük azt, sütünk egy kis kolbászt. Azt akarom, hogy ilyesmikre emlékezzenek. Arra, hogy kimentünk együtt a tengerpartra. Senkit nem érdekelnek a házi feladatok, azok stresszes emlékek" - idézte a hercegné szavait a 24.hu.

Szeretné, ha nézetei ismertté válnának és sokan követnék a példáját, de tisztában vele, hogy egy ilyen gondolatot nem két nap alatt lehet egy társadalommal elfogadtatni. Az apró és egyszerű pillanatok okozzák számára az igazi boldogságot, például, ha Sarolta virágokat szagol a fűben - a legvégén úgyis ezek az emlékek maradnak meg számára is a leginkább.

Ugyanakkor ezen elvek mellett ő is úgy érzi néha, hogy rossza anya, legyen szó királyi körülményekről vagy sem. Nem tagadja, néha nem biztos a döntéseiben, visszamenőleg változtatna dolgokon, és folyamatos kihívásnak tekinti az anyaságot.

"Mielőtt ma ide jöttem, a gyerekek megkérdezték, miért a dada és miért nem én viszem őket iskolába. Mondjon bárki bármit, létezik anyai bűntudat. Aki mást állít, szerintem hazudik."

Az interjú egyértelműen legintimebb pillanata azonban az a rész volt, amikor Katalin várandósságáról és szüléséről is mesélt. Nem titok, Györgyöt veszélyeztetett terhesként hordta a szíve alatt, folyamatosan rosszul volt, állandóan hányt, gyengeséggel küzdött. Már csak emiatt is külön várta a szülés pillanatát, hogy végre megszűnjenek az émelygések. Bár az egész királyi család és férje is támogatta őt mindenben, végül a szülésnél (amit hipnoszülési technikával hajtott végre, azaz csak pozitív gondolatokra fókuszált a vájúdásnál) nem igazán tudott párja segíteni neki.

"Nem mondom, hogy Vilmos végig ott állt mellettem, szép dolgokat suttogva, mert ez nem igaz. Nem tudott mit tenni, de nem is kértem semmire, mert jól tudtam, ezt úgyis egyedül kell végigcsinálnom."

Szülése után még egy megpróbáltatás várt rá, gyermekének a bemutatása. Györggyel, akinek ő sem tudta a nemét egészen a világra jöttéig, még aznap ki kellett állnia a sajtó elé, pedig állítása szerint rettenetesen kimerült állapotban volt.

"Elég rémisztő volt. Nem fogok hazudni" - vallotta be Katalin, aki mindezek ellenére szuperül nézett ki a nagy debütáláson.

Forrás: Blikk