Kacsamell szilvamártással
2025-09-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A szilva édeskés-savanykás íze tökéletes harmóniában áll a kacsamell gazdag ízvilágával, így ez a párosítás garantált siker az ünnepi asztalon.



Hozzávalók (2 adaghoz):

5 ml balzsamecet

1 g bors

1 g fahéj

500 g kacsamell

15 g méz

1 g só

1 g szegfűszeg

250 g szilva

1 dl vörösbor

Kacsamell szilvamártással elkészítése:

Ha nem vagy biztos a kacsamell sütésében, kattints a linkre, amely lépésről lépésre bemutatja az alapokat.

A serpenyőben maradt zsiradékon párold meg a szilvát, majd add hozzá a mézet, a vörösbort és a balzsamecetet. Ízesítsd fahéjjal és szegfűszeggel. Főzd, amíg a szósz besűrűsödik.

Szeleteld fel a pihentetett kacsamelleket, és locsold meg a szilvás mártással. Tálald burgonyapürével vagy krokettel.

 

Forrás