Kacsamell szilvamártással
A szilva édeskés-savanykás íze tökéletes harmóniában áll a kacsamell gazdag ízvilágával, így ez a párosítás garantált siker az ünnepi asztalon.
Hozzávalók (2 adaghoz):
5 ml balzsamecet
1 g bors
1 g fahéj
500 g kacsamell
15 g méz
1 g só
1 g szegfűszeg
250 g szilva
1 dl vörösbor
Kacsamell szilvamártással elkészítése:
Ha nem vagy biztos a kacsamell sütésében, kattints a linkre, amely lépésről lépésre bemutatja az alapokat.
A serpenyőben maradt zsiradékon párold meg a szilvát, majd add hozzá a mézet, a vörösbort és a balzsamecetet. Ízesítsd fahéjjal és szegfűszeggel. Főzd, amíg a szósz besűrűsödik.
Szeleteld fel a pihentetett kacsamelleket, és locsold meg a szilvás mártással. Tálald burgonyapürével vagy krokettel.