A párkapcsolati válság 8 legnyilvánvalóbb jele
2018-12-18  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Egy jól működő párkapcsolat számos komplex elemből tevődik össze, amely folyamatos odafigyelést és törődést igényel. Mind különbözően működünk egy szerelmi kapcsolatban, de vannak olyan egyetemes jelek, amik bizony a szakítás szelét hozzák magukkal. Alábbi cikkünkben felsoroljuk a párkapcsolati válság 8 legnyilvánvalóbb jelét, és ha csak egy-két pont illik rá a jelenlegi párkapcsolatodra, akkor némi befektetett energiával még megmenthető, de ha már a felénél felsóhajtasz, akkor ez annak a jele, hogy bizony ideje továbblépned!

1. Egyre több vita

Az egészséges vita, melyben érvekkel, nyugodt stílusban beszélgettek olyan dolgokról, melyekben nem vagytok egy állásponton, adott esetben még pozitívan is előrelendítheti a kapcsolatot. De ha ezekből egyre több van, és gyakran átfordul érzelmektől túlfűtött veszekedésbe, akkor az már csak rombolja a köztetek lévő viszonyt.

2. Közömbös viselkedés

A viták soránál még rosszabb a közömbösség. Amikor nem számít, hogy hová mentek, mit csináltok, mit néztek, mi a másik véleménye. Az, amikor még csak hangot sem akarsz adni a nézetkülönbségeknek, az gyakorlatilag egyenlő a véggel.

3. Kevés kommunikáció

Értelemszerűen, egy kapcsolat elején sokkal több mondanivalónk van a másiknak, mint mondjuk évekkel később. Ez viszont nem azt jelenti, hogy a formális beszéden kívül, más interakció ne történjen köztetek – igen, ez egy napra értendő.

4. Titkolózás

Egy párkapcsolatban az őszinteség nagyon fontos. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindig, mindent meg kell osztanod a másikkal; lehetnek titkaid, de csak olyanok, amik nem a kapcsolatot érintik. Azonban a túl sok titok, a vécén írt üzenetek, a fürdéshez is magaddal vitt telefon, már nem ezt feltételezi. Egyszer úgyis minden kiderült.

5. Kevesebb kettesben töltött idő

Amikor munka után mindig lesz valami dolga, vagy épp folyton túlóráznia kell, ha el is mentek otthonról, akkor biztos, hogy valaki más is csatlakozik hozzátok – egy barát, rokon, ismerős. Ez mind azt sugallja, hogy már nem elégíted ki a szociális igényeit.

6. Intimitás hiánya

Az első időszak folyamatos csókjai és ágyban töltött napjai után természetes, hogy a hétköznapi hév veszi át a stafétát. A bókok, érintések, simogatások nélkül eltelt napok száma ugyanakkor, egyenesen arányos a kapcsolat kihűlésével.

7. Barátok első helyre helyezése

Egy párkapcsolatban élő ember számára ugyanolyan fontos a barátaival töltött idő, mint egy egyedülállónak. Senkit sem lehet kisajátítani és nem is kell. Ám, ha több időt tölt a haverokkal, mint veled, úgy az már az eltávolodás jele.

8. Döntés egyedül

Nem csak akkor kell az életeteket befolyásoló döntésekbe egymást beavatni, amikor már együtt éltek. Egy új munka, egy utazás, egy nagyobb kölcsön épp úgy tartozik a másik félre is – már ha a szándékok komolyak. Abban a pillanatban, amikor elkezdenek kiesni a szekrényből az elhallgatott nélküled meghozott döntések, érdemes elgondolkodnod, hogy a másik fél mennyire is szeretne az élete részének téged.