Jelek, hogy egy zaklatóval van dolgod
2023-01-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Azt hisszük, hogy ez csak a filmekben fordulhat elő. Azt hisszük, hogy ez velünk nem történhet meg. Sajnos az igazság az, hogy bárki bármikor áldozattá válhat, bárkit bármikor kiszemelhet valaki, és rossz szándékkal megfigyelheti. Hogyan lehetséges ez? Elég, ha a széles körben elterjedt közösségi média felületekre gondolunk, ahol naponta osztunk meg magunkról információkat, és tesszük ezt sokszor anélkül, hogy jól átgondolnánk, mit is csinálunk. Ismerkedésnél és társkeresésnél különösen fontos, hogy körültekintően járjunk el, és megtegyük egy-egy személyes randevú előtt a megfelelő óvintézkedéseket. De már előtte sem árt, ha jobban kiismerjük az aktuális partnerünket, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy időben felismerjük a vészjelzésket.

Miről ismerheted fel, ha valaki tisztességtelen szándékkal közeledik feléd?

Mindig nagyon érzékeny és intenzív

Az ilyen emberek mindig fekete-fehérben látják a világot. Ha valamit csinálnak, akkor abban teljes mértékben hisznek, és bár hagyományos értelemben ezt a fajta maximalizmust akár előnyként írhatnánk fel számukra, jelen helyzetben nem tehetjük, hiszen a központi fókusz most rajtad van, minden energiát a Te követésedbe és megfigyelésedbe fektetnek. Az efféle vadászok meglehetősen elvakultan követik a céljaikat, a visszautasítást nem hajlandók elfogadni. Emellett rendkívül érzelmesek, egy ilyen partner Téged tart élete szerelmének, és mindenféle drámai elem közepette vall szerelmet is.

Mindent tud rólad

Olyan adatokat is, amelyeket biztosan nem Te árultál el neki, mint mondjuk az unokaöcséd neve, akiről sosem meséltél. Ha valakinek már egy csokor információja van rólad, a munkádról, családodról, hobbidról, vagy bármiről, ami Veled kapcsolatos, akkor jó, ha kicsit elgondolkozol. Valószínűleg hosszabb ideje követi a bejegyzéseidet az interneten, és előfordulhat, hogy akár tovább is ment a puszta nézelődésnél.

Úgy érzed, hogy mindig ott van körülötted

Mindegy, hogy épp a munkahelyeden vagy, vásárolsz, vagy kutyát sétáltatsz, valahogy mindig felbukkan. De biztosan véletlen, hogy a legkiszámíthatatlanabb helyeken akadtok folyton össze? A legjobb, ha ilyenkor rákérdezel, hogy mit csinál ott, és figyeld meg a reakcióját. Ha zavarba jön, és érezhetően hazugságod kapod, akkor szinte biztos, hogy követett Téged.

Manipulálni próbál

Habár ez a fajta zaklatás mélyebb, pszichológiai eredetű, azért ezek az emberek képesek valós fájdalmat okozni az áldozataiknak. Nagymesterei a manipulációnak, amellyel könnyedén elhitetik magukról, hogy ők az áldozatok. Sosem szabad belemenned egy ilyen játékba, mert nem kerülhetsz ki belőle győztesen.

Ez is érdekelhet! - 8 szabály az első randikhoz, ha neten ismerkedsz!

Félelmet keltenek

Ha nem tudod miért, de nem érzed jól magad a közelében, és rengeteg megválaszolatlan kérdés van vele kapcsolatban, akkor jobb, ha óvatos vagy. Sajnos jó stratégák is, és addig keverik a kártyáikat, amíg helyzetbe nem hozzák magukat, és könnyen lehet, hogy egy párkapcsolatban találod magad úgy, hogy fogalmad sincs, mi is történt.

Szerencsére az a bizonyos belső hang, amire Neked is gyakrabban kellene hallgatnod, a segítségedre lehet, és ha a fenti jelekre is odafigyelsz, akkor még időben elkerülheted, hogy besétálj egy zaklató csapdájába.