Jason Momoát elhagyta felesége
2024-01-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A tavalyi év több olyan sztárpár kapcsolatának vetett véget, amikről azt gondoltuk, az égben köttettek. A sorból most az Aquaman sztárja sem marad ki, aki Lisa Bonet színésznővel, két gyermeke édesanyjával sokáig úgy tűnt, álompárt alkot, most azonban házasságuknak hivatalosan is véget vetettek.

Jason Momoa 2006-tól nem kevesebb mint tizenhat évig alkotott egy párt korábbi kedvesével, Lisa Bonet-vel, akivel 2017-ben össze is kötötték az életüket, és egész Hollywood megirigyelhette volna kapcsolatukat, ami rendkívül erősnek tűnt. A két sztár kiemelten fontosnak tartotta azt, hogy családjuk összetartó legyen, így természetesen közös gyermekeik, Lola és Nakoa-Wolf mellett Lisa korábbi, Lenny Kravitz-el való házasságából született lányát, Zoët is sajátjaként nevelte a hawaii-i származású színész.

Mégis, közel öt évig tartó házasság után 2022-ben mégis szakítással sokkolták a rajongókat. Lisa Bonet pedig idén, január 8-án nyújtotta be hivatalosan a válókeresetet, így egy nappal később már a papírok szerint is elváltak lettek. No, de mi vezetett idáig?

Valóra vált álom

Momoa számára egy valóra vált álom volt az, hogy Lisával 2005-ben megismerkedhetett egy Los Angeles-i jazzklubban néhány közös ismerős által, hiszen nyolcéves kora óta odáig volt a nála tizenkét évvel idősebb színésznőért, Bonet addigra pedig már elvált korábbi férjétől, Lenny Kravitztől. A színész, aki akkoriban egy szállodában élt, megkérte Lisát arra, hogy vigye őt haza, de előtte még megálltak egy azóta már megszűnt kávézóban, ahol Bonet Guinnesst rendelt magának, ezzel még jobban elvarázsolva Momoát. Egy évvel később már hivatalosan is felvállalták kapcsolatukat.

2007 júliusában megszületett első közös gyermekük, Lola Iolani Momoa, majd egy évvel később bejelentették, hogy már várják a következő babát is. Fiuk, Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa 2008 decemberében látta meg a napvilágot.

Együtt a sikerért

A két sztár már közel egy évtizede együtt volt, amikor 2014 júliusában végre együtt is szerepeltek a filmvásznon, így a Road to Paloma című, Momoa által rendezett amerikai dráma-thrillerben is megcsillogtathatták szerelmük erejét, majd még ugyanebben az évben együtt játszottak a The Red Road című amerikai drámai televíziós sorozatban is.

Azt, hogy milyen bensőséges a viszonyuk, az is bizonyíthatta, hogy annak ellenére, hogy Lisának elváltak útjai korábbi férjével, Lenny Kravitz rockerrel, mégis jó kapcsolatot ápolt lánya apjával, ráadásul még az Aquaman sztárja is, aki baráti, sőt már-már testvéri viszonyt ápolt vele - egy közös gyűrűt is ajándékozott neki barátságuk jeléül, és minden nyilatkozatában testvérének hívta a zenészt.

Lisa korábban egy igen kedves meglepetéssel is kifejezte támogatását és szeretetét kedvese iránt, amikor két gyermekükkel együtt elutazott az Aquaman ausztráliai forgatására, hogy Momoa 38. születésnapját személyesen, együtt ünnepelhessék meg.

A pár tizenegy év után, 2017-ben Kaliforniában kötötte össze az életét egy titkos esküvő során. Később Jason egy interjúban kijelentette, azért hagyja meg a már-már védjegyének számító hosszú haját, mert felesége elhagyná őt, ha levágatná. A frizura náluk igenis központi szerepet játszott, hiszen Momoa még a találkozásuk előtt, Lisa miatt kezdte el hordani rasztahaját. A színész 2022-ben mégis búcsút intett híres fürtjeinek.

Minden álom véget ér

Kívül-belül tökéletes párosnak tűntek tehát. Imádták egymást, és ők maguk még az újságoknak is azt mesélték, hogy tökéletesen passzolnak egymáshoz, valami azonban mégis megromlott köztük, és ennek jelét adta már az is, hogy utoljára 2020-ban látták őket együtt a vörös szőnyegen.

Öt évvel a házasságkötésük után, 2022 januárjában jelentették be, hogy külön utakon folytatják életüket, ezzel véget vetve közel tizenhét éves, álomszerű kapcsolatuknak. Egy közeli ismerősük szerint Jason Momoa karrierje, a rengeteg távoli forgatás okozta a problémát, mivel felesége, Lisa már nem utazott szívesen ilyen sokat a felvételek miatt. Azóta számtalan pletyka keringett arról, hogy újra egymásra találtak, azonban ez nem történt meg. Bár továbbra is szeretetteljesen nyilatkoznak egymásról, az egykori álompár úgy tűnik, most már végleg külön folytatja útját. Mint megírtuk, két év különélés után Lisa Bonet 2024. január 8-án adta be a válókeresetet, melyben kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozott.

A beadvány szerint két kiskorú gyermekük, Lola és Nakoa-Wolf közös felügyeletéről és a vagyonról is sikeresen megegyeztek, emellett egyikük sem tervezte bírósági eljárás kezdeményezését, így még aznap ki is mondták a válást.

Élet a válás után

Az Aquaman sztárjának merőben megváltoztak az életkörülményei, mióta volt kedvesével való kapcsolata zátonyra futott. A színész, aki jelenleg az On the Roam című dokumentumfilmjén dolgozik, állandóan úton van, és lényegében nincs is állandó fedél a feje fölött, nincsen otthona, helyette egy lakókocsiban éli mindennapjait, azonban úgy tűnik, a 44 éves Momoát ez egy cseppet sem zavarja. A Page Six szerint kijelentette, hogy nomád életmódját a jövőben is tervezi folytatni, hiszen nemsokára Új-Zélandon forgatják majd a Minecraft című filmet.