Izgulós vagy? Így csökkentsd a stresszt első randi előtt!
2024-02-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az első személyes találkozás gondolata sokak számára nem annyira izgalmasnak, mint inkább ijesztőnek tűnik. Az izgulás természetes egy bizonyos szintig, efölött azonban már megakadályozhat abban, hogy magabiztosan önmagadat adhasd az első találkozón. Az alábbiakban öt tipp található, amelyek segíthetnek abban, hogy felülkerekedj az első randi izgalmán és magabiztosan élvezni tudd a találkozást.


Tervezd meg és készülj fel!

A megfelelő előkészületekkel elkerülheted a túlzott aggodalmaskodást. Nézz utána a helyszínnek, mit lehet ott csinálni, enni vagy inni, milyen az árszínvonal stb. Találd ki előre, hogyan jutsz el oda, mikor kell indulnod, mit veszel fel, és akarsz-e esetleg valami apró ajándékot vinni. Nézd át újra a partnereddel folytatott beszélgetéseiteket, keress olyan témákat, amelyeket személyesen tovább folytathattok, hogy elkerülhesd azt a bizonyos kínos csöndet. Az előkészületekbe bevonhatod a partneredet is, így közösen megtervezhetitek az egész randit.

A saját hangodon kommunikálj!

Ne akard másnak eladni magadat, mint aki vagy. Próbálj minél természetesebb maradni, használd a saját szófordulataidat, ne tűnj mesterkéltnek. Azt akarod, hogy önmagadért szeressen beléd a leendő párod, tehát mutasd meg neki a valódi arcod. Senki nem a tökéletes embert keresi, mert olyan nem létezik. Ha nem játszol szerepet, akkor a magabiztosságod és kisugárzásod is sokkal vonzóbb lesz.

Lélegezz mélyeket!

Amikor azt érzed, hogy nem bírod a feszültséget, akkor egyszerűen csak adj magadnak egy kis időt. Csendesedj el, vegyél mély levegőt, egymás után többször is. Ettől nyugodtabb leszel, és jobban tudsz a lényegre fókuszálni.

Csak a jóra koncentrálj!

Ne hagyd, hogy a negatív gondolatok átvegyék az uralmat. Gondolj a jó tulajdonságaidra, az erősségeidre, azokra a dolgokra, amelyeket szenvedélyesen szeretsz és űzöl. Az önértékelés és pozitív hozzáállás segíthet abban, hogy magabiztosabb legyél.

Készülj fel a váratlan, esetleg negatív történésekre is!

Elképzelhető, hogy nem minden úgy alakul majd, ahogy szeretnéd, vagy ahogy eltervezted (például nem tudtok abba a kávézóba beülni, ahová terveztétek). Ettől még nem kell, hogy azt érezd, összedőlt a világ. A változásokhoz próbálj minél gyorsabban és könnyedebben alkalmazkodni, új lehetőséget keresni (kezedben egy telefonnal, hamar találhatsz másik, megfelelő helyet). Mutasd meg a partnerednek, hogy az élet minden területén számíthat Rád, és arra, hogy a nehéz helyzetekben is feltalálod magad.

 

Nem kell félned egy első találkozástól. Ne engedd, hogy stressz uralkodjon el rajtad, inkább örülj a lehetőségnek, várd és készülj fel rá izgalommal, bármi is sül ki belőle a végén, csak érezd jól magad.

Ez is érdekelhet! - Erre számíts az első randi után!