Ismerkedés és visszautasítás
2024-06-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

A visszautasítás a társkeresés során elkerülhetetlen, ám mindkét fél számára kellemetlen helyzeteket teremthet. A visszautasításnak több fázisa van, attól függően, hogy meddig jutottunk el valakivel. Nézzük meg, hogyan utasíthatunk vissza civilizáltan, és miként kezelhetjük a visszautasítást.

Az online társkeresés első lépcsőfokán gyakran találkozunk azzal, hogy kezdeményezéseinkre nem érkezik válasz, vagy negatív választ kapunk. Ez lehangoló lehet, de fontos, hogy ne hagyjuk, hogy ezek az esetek kedvünket szegjék. A kudarc elkerülhetetlen része a próbálkozásnak. Idővel megtanuljuk kezelni ezeket a helyzeteket, és nem tulajdonítunk túl nagy jelentőséget a negatív válaszoknak.

Fontos kérdés, hogy válaszolni kell-e minden levélre. Érdemleges, normális levelekre illik reagálni, de a provokatív üzeneteket nem szükséges figyelembe venni. Ha udvariasan szeretnénk visszautasítani valakit, írhatunk egy egyszerű üzenetet, például: „Ne haragudj, de nem tudok elképzelni kettőnk közt kapcsolatot.” Ez tisztességes és nem bántó módja a visszautasításnak.

Ha már előrehaladottabb fázisban jön a visszautasítás, nehezebb a dolgunk. Lehet, hogy egyre kevésbé vonzódunk a levelezőtársunkhoz, vagy felbukkan valaki más, aki érdekesebbnek tűnik. Ebben az esetben legjobb felvállalni, hogy nincs meg az összhang, amelyet egy kapcsolattól elvárnánk. Ha a levelezési fázisban ér minket a visszautasítás, lehet, hogy jobban járunk, hiszen nem kellett találkoznunk olyan emberrel, aki nem érdeklődött igazán irántunk.

A randi utáni visszautasítás kérdése szintén bonyolult. Előfordulhat, hogy már az első pillanatban eldől, hogy nem akarunk újra találkozni az illetővel. Ebben az esetben fontos, hogy végigbeszélgessünk annyi időt, amennyit előre kiszabtunk magunknak, és udvariasan búcsúzzunk el. Ha a partnerünk kezdeményez, és mi nem akarjuk folytatni, próbáljunk felnőtt módjára reagálni.

Az első közös este is hozhat magával visszautasítási krízishelyzeteket. Ha úgy érezzük, hogy nem akarjuk folytatni, fontos, hogy őszinték legyünk a partnerünkkel. Az ezt követő folytatás is sokféle lehet: van, aki eltűnik, más pedig nyitva hagy egy kiskaput. Mindig lesznek, akik meg akarják úszni a tisztázást, de fontos, hogy mi magunk tisztességesen járjunk el.

A visszautasítás elkerülhetetlen része a társkeresésnek. Fontos, hogy civilizáltan és tiszteletteljesen kezeljük ezeket a helyzeteket, és ne hagyjuk, hogy a kudarcok kedvünket szegjék. A próbálkozás és a tanulás révén jobban fogunk tudni reagálni és kezelni a visszautasításokat.

 

Ez is érdekelhet! - Hogyan kezeld a visszautasítást ismerkedés során?