Ismerd meg a hosszú haj titkait, a természetes hajnövesztőket!
2020-05-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy annyira megtetszett egy híresség frizurája, hogy gondolkodás nélkül rohantunk a fodrászhoz – természetesen a szupersztár képét szorongatva a kezünkben –, és azt kértük: vágja le most azonnal ilyenre a hajunkat! Jobb esetben csak néhány centis változtatásra vágytunk és egy Jennifer Aniston frizurára, ám a bátrabbak Jennifer Lawrence rövid haját akarták. Halványan rémlik, hogy a fodrászunk háromszor is megkérdezte, biztosak vagyunk-e benne, tudjuk-e, hogy az adott fazon több odafigyelést igényel és nem tudjuk majd összefogni a hajunkat lófarokba, ám mi rendíthetetlenek voltunk. És bár a fodrásztól elégedetten – és jóval rövidebb tincsekkel – távoztunk, örömünk csak egy-két hónapig tartott, aztán már visszasírtuk a régi frizuránkat, a hosszú, dús hajkoronánkat. Ha ez a probléma nálad jelenleg is fennáll, akkor vesd be az alábbi természetes hajnövesztők valamelyikét, hogy minél előbb elérhesd a kívánt hajhosszt!

Levendula

A levendulának nemcsak az illata kellemes, de a hajszálainkkal is kifejezetten jót tesz. A levendulaolajat már régóta alkalmazzák hajnövesztésre, egy kutatás pedig azt is kimutatta, hogy ez az esszenciális olaj csökkenti a hajhullást is – persze csak akkor, ha rendszeresen használjuk. És hogy hogyan is? Néhány csepp levendulaolajat keverjünk össze egy teáskanál jojobaolajjal, majd lefekvés előtt ezt a keveréket masszírozzuk be alaposan a fejbőrünkbe, és hagyjuk, hogy az éjszaka folyamán kifejtse hatását. Ennek az éjszakai hajápolási módszernek további előnye, hogy egy nehéz nap után rendkívül nyugtatóan hathat ránk a levendula illata, így az elalvást is megkönnyíti.

Borsmenta

Egy másik illóolaj is jelentősen meggyorsíthatja a hajnövesztés folyamatát, ez pedig a borsmentaolaj! Persze csodákat ne várjunk: ha a samponunkba beleöntünk egy üveg borsmentaolajat, attól nem fog azonnal megnőni a hajunk, viszont az biztos, hogy a magas koncentrációjú olaj égető és viszkető érzést okoz a fejbőrünk számára! A helyes alkalmazás tehát, hogy néhány cseppet keverünk csak a samponunkba, és a reggeli hajmosásnál vetjük be ezt a praktikát.

 

Polygonum Multiflorum

Nem baj, ha nem tudjuk helyesen kiejteni a növény nevét, sőt, talán célszerűbb, ha keserűfű-gyökér néven keressük a gyógynövényboltokban. A keserűfű-gyökér nagyon népszerű volt már az ősi kínai orvoslásban is, hiszen azon túl, hogy serkenti a hajnövekedést, az ősz hajszálak terjedését is megállítja. A herbáriákban találhatunk belőle teát, kapszulát, de még szeletelt formában is kapható!

Forrás: Activebeauty