Ilyen egy igazi boldog párkapcsolat! Te már átélted?
2019-08-08  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Ha korábban még nem jártál együtt senkivel hosszabb ideig (és hidd el, nem Te vagy az egyetlen), vagy eddig egyik kapcsolatod sem volt igazán kielégítő, akkor jogosan merül fel benned a kérdés, hogy vajon milyen is egy kiegyensúlyozott és valóban boldog párkapcsolat.

Ha még nem láttál ilyet, akkor honnan is tudhatnád, hogy eddig mi hiányzott, és mire vágysz pontosan.

Az alábbiakban összegyűjtöttük az egészséges kapcsolatok legfőbb ismérveit.

  • Egymást építitek

Nemcsak a nehéz időkben, amikor elveszettnek vagy elesettnek érzed magad, hanem minden percben. Folyamatosan bókoltok egymásnak, újra és újra emlékeztetitek a másikat, hogy miért és mennyire szeretitek. Csak a jó dolgokra koncentráltok, amelyet egymásnak köszönhettek.

Ez is érdekelni fog! 10 szabály a párkapcsolati boldogság megőrzésére

  • Vitáztok, de szeretettel és tisztelettel a másik felé

Egy egészséges párkapcsolathoz hozzátartoznak a viták. De nem egymást sértegetve, és a másikon átgázolva juttatjátok érvényre az akaratotokat, hanem nyíltan megbeszélitek a problémás helyzeteket.

  • Együtt jobban érzitek magatokat

Mindketten kiegyensúlyozottak, és elégedettek vagytok önállóan is, de együtt minden még jobb. Most már egy csapat vagytok, és egy csapat mindig erősebb, mint egyetlen ember.

  • A kapcsolat alapja a bizalom és az őszinteség

Ahhoz, hogy ezt elérjétek idő kell, és mindkettőtöknek akarni kell a kezdetektől. Nincs helye titkolózásnak, hazugságoknak, de még apró füllentéseknek sem. Talán az elején ijesztőnek tűnhet teljesen megnyílni egy másik ember előtt, de ha két ember szereti egymást, akkor nem lehetnek tabuk közöttük.

  • Együtt fejlődtök

Sok pár szerelembe esik, eltervezik a közös jövőt, de aztán mégis külön utakra tévednek, és csak önmagukat építik. Egy kapcsolatban következetesen figyelni kell arra, hogy együtt fejlődjetek, párként közösen építsétek a jövőtöket.

  • Minden helyzetben ott vagytok egymásnak

Bármilyen nehézséggel vagy problémával kerül egyikőtök szembe, a másik támogatására minden alkalommal számíthat. Mindketten beleadtok a kapcsolatba, és mindezt vissza is kapjátok, így marad meg az egyensúly.

  • Nem feszengtek egymás társaságában

Egy egészséges kapcsolatban mindkét fél kényelmesen érzi magát, mer önmaga lenni, és nyitott könyv a másik számára. Ez az egyik legnehezebb, hiszen egy félresikerült korábbi kapcsolat, vagy rossz szülői példák nyomán nehezen nyílunk meg mások előtt. De tudnod kell, hogy ő nem a régi partnered, és megérdemel egy esélyt.

par