Így tornázz otthon a karantén idején!
2020-03-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Az otthoni torna egyik nagy előnye, hogy könnyen beilleszthetjük a napirendünkbe, hiszen nem kell utazgatni ahhoz, hogy átmozgassuk az izmainkat. John Davies edző szerint is érdemes komolyabban megfontolni az otthoni sportolást azoknak, akik például egy 30-40 perces testmozgás miatt fél óráig – edzés előtt és edzés után is – az autóban ülnek. A következő alakformáló talajtornához azonban elég, ha célba vesszük a nappalit, bekapcsolunk egy jó zenét, leterítünk egy polifoamszőnyeget, és már jöhetnek is a gyakorlatok.

Guggolás

Álljunk egyenesen, húzzuk ki magunkat. Emeljük a kezünket mellső középtartásba, és guggoljunk le, majd térjünk vissza alaphelyzetbe.

Ismételjük meg 8-szor a gyakorlatot.

 

Nyújtás

Üljünk le, a kezünket pihentessük a bal combunkon, a jobb lábunkat pedig nyújtsuk oldalra. Maradjunk ebben a helyzetben néhány másodpercig, majd húzzuk vissza a lábunkat. Ezután végezzük el ellenkező irányban is a gyakorlatot.

Ismételjük meg 8-szor a feladatsort.

 

Kerékpározás

Üljünk le a szőnyegre, támasszuk meg magunkat hátul az alkarunkkal. Emeljük a magasba a lábunkat és lassan kerékpározzunk a levegőben.

Próbáljunk meg legalább fél percig biciklizni a levegőben.

 

Lendítés

Ereszkedjünk négykézlábra a szőnyegen, nyújtsuk hátra a jobb lábunkat, maradjunk így néhány másodpercig, majd térjünk vissza alaphelyzetbe. Végezzük el a másik lábunkkal is a feladatot.

Ismételjük meg 8-szor a gyakorlatsort.

 

Hajlítás

Maradjunk ülve a szőnyegen, támasszuk meg magunkat hátul az alkarunkkal. Emeljük a magasba a lábunkat, nyújtsuk ki a levegőben, majd hajlítsuk be a térdünket.

Ismételjük meg 5-ször a gyakorlatot.

 

Felülés

Feküdjünk hanyatt a szőnyegen, majd egyszerre emeljük meg a törzsünket és a lábunkat. Közben a kezünket nyújtsuk előre a lábfejünk felé. Maradjunk ebben a helyzetben néhány másodpercig, ezután térjünk vissza a kiinduló helyzetbe.

Ismételjük meg 5-ször a feladatot.

 

Figyelem! Bármilyen edzést is végzünk, mindig vegyük figyelembe a kondíciónkat, és ennek megfelelően terheljük a szervezetünket.

Forrás: Blikk