Így élvezd a nyarat szingliként is!
2023-07-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Nyakunkon a nyár, strandolás, nyaralás és rengeteg szabadtéri program. Ilyenkor könnyen érezheted azt, hogy egy párkapcsolatban sokkal kellemesebben telnének a napok, de hidd el, szingliként is szuper lehet ez a pár hét.

Csak gondolj bele, azt csinálhatod, amit Te szeretnél, oda mehetsz, ahová Te szeretnél, és akkor, amikor Neked jó! Mit kell ahhoz tenned, hogy a kedved is jobb legyen?

 

Csak önmagadra fókuszálj!

Itt a lehetőség, hogy végre legyen elég időd magadra. Nézz körül a környezetedben, hogy melyek azok a programok, amelyekre szívesen elmennél. Ha úgy tetszik, írd tele a naptáradat, és még olyanok is kerüljenek bele, amelyek egyszemélyesek (például minden szerdán rendeld házhoz a kedvenc ételedet, a hétvégi könyvvásáron vedd meg azt a könyvet, amit régóta szeretnél elolvasni, menj el bringázni a parkba szombat reggelenként). A lényeg, hogy végre érezd jól magad a bőrödben, csak a saját igényeidre figyelj, legyél kedves önmagadhoz.

Emelkedj felül a félelmeiden!

Félsz egyedül utazni? Fizess be egy hétvégi kirándulásra, ahol csupa idegennel leszel körülvéve. Nem szeretsz egyedül sportolni? Vegyél egy bérletet, és járj el egy olyan órára, ahol senkit nem ismersz, és ahol egyébként könnyen új barátokra tehetsz szert. Tűzz ki magad elé apró kihívásokat, és győzd le őket, ezzel pedig számold fel a félelmeidet.

Használd ki, hogy szabad vagy!

Csak azt csináld, amihez igazán kedved van, most végre nem kell kompromisszumokat kötnöd. Minél inkább számodra kedves programokkal és élményekkel töltöd meg az életed, annál jobban fogod érezni magad a bőrödben, és annál kevésbé lesz félelmetes a szingliség is.

Randizz!

A nyár a randik ideje is. Miért ne próbálkoznál? Szervezz randit egy-egy jó kulturális programmal összekötve, és máris garantált egy szórakoztató este. Regisztrálj be akár egy online társkeresőre, és néhány levélváltás után találkozz személyesen is a szimpatikus jelöltekkel. Így az estéd sem fog unalmasan telni, és ki tudja, talán rátalálsz az igazi társadra. De ne görcsölj rá, ha valami nem úgy sül el, ahogy eltervezted, ezt most fogd fel szórakozásnak.

Kérj segítséget!

Ne felejtkezz el a barátaidról és a családodról, akik mindig ott állnak melletted, jóban és rosszban is. Ha rossz napod van, akkor szervezz egy búfelejtő vásárlós csajos estét a barátnőddel, vagy rendeljetek pizzát, és nézzétek meg a kedvenc filmeteket otthon. Nyáron mindenki szívesebben mozdul ki, Te se mondj nemet, ha meghívást kapsz egy baráti kerti partira, csak azért, mert nincs kísérőd.

 

Ez is érdekelhet! - 5 tipp, hogy szingliként se legyél magányos!

 

Sportolj!

A rendszeres testmozgás nem csupán fizikailag, de lelkileg is felpörget és önbizalommal tölt fel. Próbálj ki új sportokat, keress helyben olyan lehetőségeket, amelyeket esetleg eddig észre sem vettél. Minden ilyen alkalom egy új lehetőség ismerkedésre, szórakozásra, és persze egy egészségesebb életre.

Változtass az életeden!

Eleged van a munkádból? Szívesen elköltöznél egy másik városba? Új életet kezdenél? Visszaülnél az iskolapadba? Most, hogy nincs semmi kötöttséged, sokkal könnyebben megteheted. Használd a nyári, lazább időszakot arra, hogy új célokat tűzz ki magad elé, utánajárj a lehetőségeidnek, és információkat gyűjts azokról a dolgokról, amelyek mostanában foglalkoztatnak. Azután, ha meghoztad a döntést, akkor vágj is bele!