Húsos sárgarépa rakottas
Hozzávalók 4 személyre:
-15 dkg rizs
-4 szál sárgarépa
-1 fej vöröshagyma
-2 gerezd fokhagyma
-2 szál rozmaring
-1 csokor petrezselyem
-2 ek. olívaolaj + a tálhoz
-40 dkg darált pulykahús
-2 tojás
-10 dkg reszelt eidami sajt
-2 dl tejföl
Elkészítés:
A rizst leöblítjük, kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük. A sárgarépát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A rozmaringot, a petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
Az olívaolajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst, sóval, borssal, a felaprított rozmaringgal, a petrezselyemmel, a fokhagymával ízesítjük, és fehéredésig sütjük.
Alufóliával kibélelünk, beolajozunk egy kisebb tűzálló tálat, és a reszelt sárgarépa felét belesimítjuk. Rászedjük a főtt rizst, majd a fűszeres húst, és befedjük a sárgarépa másik felével.
Végül a tojásokat összekeverjük a reszelt sajttal, a tejföllel, sóval, borssal ízesítjük, a rakottasra locsoljuk, és 180 °C-os sütőben, 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, 10 percet pihentetjük és nagyobb kockákra vágva tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva