Honnan tudhatod, hogy ez már egy párkapcsolat? 7 biztató jel
2019-12-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Biztosan Te is voltál már olyan helyzetben, amikor megismerkedtél valakivel, és már túl voltatok több randin, de még egyikőtök sem merte kimondani nyíltan, hogy ez már egy párkapcsolat köztetek. De honnan tudhatod, hogy hányadán is álltok?

A legfontosabb különbség a randizás és a párkapcsolat között, hogy utóbbiban a páros mindkét tagja kölcsönösen elköteleződik a másik felé. Ez annyit jelent, hogy nem tartanak több vasat a tűzben, kizárólag egymással találkozgatnak, még akkor is, ha hivatalosan még nem vállalták fel, hogy együtt járnak.

Sajnos azonban, a helyzet nem mindig ennyire egyértelmű. Gyakran előfordul, hogy két ember amolyan köztes állapotba kerül, és fogalmuk sincs arról, hogy a másik mit gondol a viszonyukról.

Az alábbi listából megismerheted azokat a jelzéseket, amelyek arra utalnak, hogy talán több van már köztetek, mint gondolnád.

1. jel: Már nem keresgélsz

Abban a pillanatban, amikor a randipartnereid között egy számodra különleges személyre bukkansz, és attól fogva, csak ő érdekel, az lényegében az első lépés egy párkapcsolat felé. Ilyenkor már nem akarsz senki más ismerkedő üzeneteire válaszolni, sőt, talán már be sem lépsz a társkereső oldalakra, mert senki másra nem vagy kíváncsi.

Ezt is olvasd el! 7 jel, hogy szerelmed nem áll még készen egy komoly kapcsolatra

2. jel: Ha egy programot tervezel, biztosan őt hívod el

Lehet, hogy vetítenek egy olyan filmet a moziban, amelyet meg szeretnél nézni, vagy nyílik egy új étterem a városban, ahová el szeretnél menni, akkor egyértelmű számodra, hogy neki szólsz, és vele tervezel. Ha erre ő is igent mond, az egy bíztató jelzés számodra is.

3. jel: Gyakran „semmit” nem csináltok együtt

Az egyik legerőteljesebb iránymutató a párkapcsolat felé vezető úton, ha már csak úgy együtt vagytok, különösebb program és előzetes tervek nélkül. Amikor például a partnered a Te nappalidban néz egy filmet, amíg Te épp a háztartási dolgaidat intézed, és ettől csöppet sem érzed kényelmetlenül magad, akkor ideje, hogy nyíltan felvállaljátok a kapcsolatotokat.

4. jel: Nem félsz bízni benne

Kértél már tőle szívességet? És ideges voltál amiatt, hogy vajon hogyan reagál majd? Vagy épp ellenkezőleg, teljesen nyugodtan, mindenféle gyomorgörcs nélkül, őszintén tudtatok ilyen dolgokról beszélgetni? A válaszod mindent elárul. Ha biztos vagy benne, hogy bármikor számíthatsz rá, és feltétel nélkül bízhatsz benne, az már több, mint szimpla randizás.

5. jel: Felvállalod előtte az igazi énedet

Egy randin mindenki a legjobb arcát mutatja. Órákig készülsz rá. Gondosan megválogatod a ruháidat, ügyelsz a jó megjelenésre és a megfelelő viselkedésre. De egy ponton túl, ezek a dolgok már nem lesznek olyan fontosak. Többé nem titkolod a hibáidat, a rossz szokásaidat, helyette a valódi önmagadat mutatod felé. Nem aggódsz a külsőd miatt, ha vele találkozol, akár tornaóra után sem. Nem félsz előtte sírni egy csöpögős romantikus filmen, és smink nélkül is felvállalod az arcod, mert tudod, hogy így is tetszel neki, és úgy fogad el, ahogy vagy.

6. jel: A baráti köröd részévé válik

Nemcsak bemutattad már a baráti társaságodnak, de lényegében a csapat tagjává is vált az új párod. Veled együtt őt is hívják a közös programokra, és igazi partneredként tekintenek rá. Ha erre ő is nyitott, az mindenképpen jó jel, hiszen ez egyértelműen mutatja, hogy az életed része szeretne lenni.

7. jel: Minden kölcsönös

A legfontosabb dolgot a végére hagytuk. A fenti lista csak akkor lehet érvényes, ha minden kölcsönösen történik. Ezt viszont csak akkor tudhatod meg biztosan, ha beszéltek róla. Sajnos egy pár sem kerülgethet egy ilyen témát sokáig, bár mindannyian félünk tőle. De hidd el, hogy jobb biztosan tudni egy rosszat, mint hiába reménykedni egy soha be nem következő jóban. Minden kapcsolat alapja a jó kommunikáció, kezd a saját kapcsolatodat egy ilyen beszélgetéssel!