Honnan tudhatod, hogy a kapcsolatod csak a fantáziád szüleménye?
2022-05-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Egy párkapcsolat nem lehet valós, ha nem érzed az életedet tőle kereknek és egésznek. Az igaz szerelem megmutatja, hogy mekkora erő lakozik benned, sosem foszt meg attól, hogy önmagad lehess, és azt tehesd, amit szeretnél.

Amikor megtetszik Neked valaki, akkor teljesen természetes, hogy figyeled minden rezdülését, hátha felfedezel benne egy apró visszacsatolást, hogy ő is hasonlóképpen viszonyul irántad. A probléma ott kezdődik, hogy időnként nem a valóságot látjuk, hanem amit látni szeretnénk, és egy-egy pillanatba beleképzelünk olyan mozzanatokat is, amelyek sosem történtek meg.

Egy szerelmes fellángolás elvakíthat, és elszabadulhat a fantáziád. Ha nem vigyázol és maradsz két lábbal a földön, akkor egyszer csak azon kapod magad, hogy már a leendő közös gyerekeitek nevén töröd a fejed, miközben még egyetlen randevútok sem volt.

Egy ilyen plátói szerelem rengeteg időt és energiát emészt fel, feleslegesen, amelyet inkább egy valódi romantikus kapcsolatra is fektethetnél.

Az alábbiakban összegyűjtöttük egy listába azokat a figyelmeztető jeleket, amelyek megmutatják, hogy amit Te szerelemnek gondolsz, nem más, mint csupán egy vágyott álomkép!

Egyoldalúan próbálkozol

A férfiak biológiailag úgy vannak programozva, hogy egyenesen kimondják, mit akarnak. Ha van egy céljuk, akkor azért mindent megtesznek, nem köntörfalaznak, nem használnak virágnyelvet, és nem várják el, hogy a másik kitalálja a gondolataikat. Ha azt veszed észre, hogy mindig Te kezdeményezel, Te keresed, hívod, küldesz üzenetet, akkor az világos jelzés számodra, hogy nem vagy elég fontos neki, nem célja, hogy Veled jobban megismerkedjen, így nem is tesz érte komolyabb lépéseket.

Ha olyan szekér után futsz, amely nem akar felvenni, akkor azzal csak árthatsz magadnak. Ő élvezi, hogy valaki csapja neki a szelet, de az első lehetőségnél faképnél fog hagyni, Te pedig ott maradsz a mögötte maradó ürességgel és fájdalommal a szívedben. Sajnos valószínűleg az sem fog változtatni semmin, ha őszintén megvallod az érzéseidet felé. Ha ugyanis ő nem viszonozza azokat, akkor csak egy kellemetlen beszélgetésre számíthatsz, amivel vége is lesz mindennek.

Nem mesél rólad a barátainak

Bár eleinte izgalmasnak tűnhet egy titkos szerelmi viszony, egy idő után már inkább rosszul esik, ha az állítólagos partnered nem mutat be a barátainak. Ha így tesz, akkor az egyértelmű jelzés számodra, hogy nem vesz Téged komolyan, és esze ágában sincs egy igazi párkapcsolatot kialakítani Veled. Ha ugyanis nem tervez közös jövőt, akkor értelmét sem látja, hogy bárkinek is meséljen rólad.

Ez is érdekelhet! - 4 módszer, amellyel egy unalmas első randit felejthetetlenné tehetsz

A kapcsolatotok státusza meghatározatlan

Furcsán hangzik, de egy kapcsolat abban a pillanatban válik valóssá, amikor két ember kimondja annak létezését. És itt nem a házassági papírra kell gondolni, pusztán arra, hogy mindketten felvállaljátok egymást a külvilág felé. Egy meghatározatlan kapcsolatban fogalmad sem lesz róla, hogy hányadán is álltok egymással, mire számíthatsz tőle, és miben reménykedhetsz. Talán szórakozásra jó vagy számára, akár hetekig is elvan Veled, de semmi többre nem tart érdemesnek, ha nem mondja ki ő is nyíltan és őszintén, hogy mit érez irántad.

Mondanunk sem kell, hogy ennél többet érdemelsz, hagyd az egészet a csudába!