Hogyan zárj le egy se vele, se nélküle kapcsolatot?
2022-07-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Se vele, se nélküle. Állandó macska-egér harc. Számodra is ismerős helyzet?

Egy ilyen párkapcsolat, ahol állandó szakítás és kibékülés váltja egymást, amikor rengeteg energiát bele kell tennetek a hétköznapokba, hogy egyáltalán működni tudjatok Ti ketten együtt, megviseli az embert. Nap nap után azt kérdezgeted magadtól, hogy vajon megéri-e ez az egész. Az eszed azt súgja, hogy lépj ki, és hagyd ott azonnal, de aztán a szíved dönt, és kezdődik megint minden elölről.

Harc fejben és lélekben

Egy ilyen kapcsolatban nem csupán a partnereddel vívod meg a napi harcaidat, sajnos önmagaddal is állandó vitában állsz, más mond az eszed, mást a szíved. Ilyenkor nehéz tiszta fejjel gondolkozni, hiszen szereted őt, mégsem vagy boldog. Elengedni félsz, de együtt sem úgy alakul, ahogyan Te szeretnéd, vagy ahogy elképzelted. Egy valódi, kiegyensúlyozott párkapcsolat pedig nem ilyen. Nyilván viták és problémák mindenhol előfordulnak, de mégsem kérdőjelezed meg minden pillanatban a kapcsolat létjogosultságát.

Az egyik legnagyszerűbb érzés az életben, ha végre sikerül teljesen magad mögött hagynod egy toxikus párkapcsolatot, lezárni a múltat, megbocsátani a sérelmeket, és nyitottá válni valami újra, és jobbra.

Hogyan szabadulj ki ebből a káoszból

A folyamat során el kell juss a „Szomorú vagyok” szakaszból a „Boldog vagyok” szakaszba. Természetes, ha úgy érzed, hogy meg kell gyászolnod, ami elmúlt, megsiratnod a régi emlékeket, és persze sorra veszed majd az összes hibát, amit elkövettél. Talán elsőre kilátástalannak tűnik számodra, hogy ha mindent Te rontottál el, akkor legközelebb hogyan tudnád jól csinálni, de olyankor mindig jusson eszedbe, hogy mindenhez két ember kell. Semmi nem csupán a Te hibád, a partnered is ugyanúgy ott volt, és benne volt. Ezt a gyászidőszakot próbáld hamar lezárni, és ráeszmélni, hogy már nem vagytok együtt, nem is kell folyton a múlton rágódnod. Inkább vedd észre a jelent, és az új lehetőségeket.

Gyenge pillanatok

Egy nehéz szakítás után aggodalommal tölthet el annak a veszélye, hogy az exed esetleg újra próbálkozni szeretne majd nálad. Senkinek nincs kedve egy olyan kellemetlen helyzethez, vagy féltékeny jelenethez, amikor rájön majd, hogy Te már továbbléptél, és esetleg találtál is valaki mást, valaki jobbat nála. Ráadásul azt sem szeretnéd, hogy a felbukkanásával felkavarja a szívedet, és felébresszen benned mélyre elásott érzéseket. Ezekben a gyenge pillanatokban is muszáj erősnek maradnod, mert egy újrakezdés ismét csak fájdalommal járna számodra.

Ez is érdekelhet! - Hogyan programozd át a gondolataidat, hogy végre elfogadd: nem az exed volt az igazi!

Bízz magadban!

Tegyél magadnak egy szívességet, és maradj erős. Ragaszkodj ahhoz, amiről tudod, hogy jó Neked. Bízz abban a döntésedben, hogy elengedni és tovább lépni a legjobb lesz számodra. A legutolsó dolog, amit magadnak akarsz, hogy visszakerülj egy problémás kapcsolatba. Ha végre rátalálsz a hozzád illő társra, akkor hálás leszel majd a kitartásodért.