Hogyan veszíts el egy pasit online?
2023-06-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Azokban az első levélváltásokban, amikor megismerkedsz egy idegennel egy netes társkeresőn, mindig sok a bizonytalanság, és könnyű olyan hibát véteni, amellyel örökre elszalasztjuk az esélyt egy kapcsolat kialakítására.

Ha még emlékszel a 2003-as „Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt” című romantikus komédiára, akkor tudod, hogy bármennyi „helytelen” dolgot is tett Kate Hudson, Matthew McConaughey a végén mégis beleszeretett. Sokszor szeretnénk azt hinni, hogy ha két ember egymásnak van rendelve, akkor történjék bármi, megtalálják a másikat és végül happy end lesz a vége a való életben is.

De nézz szembe a tényekkel. Megtalálni a megfelelő partnert elég nehéz ahhoz, hogy könnyelműen eljátszd az esélyedet nála. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy melyek a legnagyobb hibák, amelyeket a nők elkövetnek online ismerkedésnél, és amelyekkel biztosan elveszítik a kiszemelt pasikat.

 

Óvakodj az állandó online jelenléttől!

Ha beszélgetni kezdesz valakivel egy társkereső oldalon, könnyen belelovalhatod magad a véget nem érő levélváltásokba, amelyek során egyre személyesebb dolgokat osztotok meg önmagatokról egymással, és azt hiheted, hogy ez már egy kapcsolat kezdete.

De éppen ezen a ponton kell óvatosnak lenned. Nem szabad ugyanis azt hinned, hogy ami könnyen megy névtelenül, online, ugyanilyen jól fog menni egy személyes találkozáson is. Nem biztos, hogy úgy fog viselkedni vagy akár beszélni élőben, mint ahogy elképzeled az írásai alapján. Sajnos megeshet, hogy az online kialakuló varázs személyesen egyáltalán nem lesz jelen. Ráadásul, ha hamis elvárásokkal telve érkezel az első randira, akkor máris tévútra terelted az egészet. Nem csupán a csalódottságod lesz nagyobb, de az is előfordulhat, hogy túlságosan gyors tempót diktálsz, már párkapcsolatról beszélsz, ezzel nyomás alá helyezve őt, így azonnal menekülőre fogja.

 

Ne bonyolódj téves feltételezésekbe az első találkozó előtt!

Amikor már egy ideje levelezel egy férfival az interneten, és egyszer csak eltűnik, vagy több idő telik el, mire újra ír Neked, azt nem szabad túlságosan magadra venned. A lényeg, hogy véletlenül se kezdd el túlkombinálni a történteket. Általában semmi konkrét magyarázat nincs a férfiak ilyen viselkedésére, és inkább csak Te fogsz beleőrülni abba, ha megpróbálod megfejteni. Ráadásul valószínűleg negatív előítéletek sorát fogod legyártani vele kapcsolatban, és végül elveszíted az esélyt arra, hogy ebből esetleg egy komoly kapcsolat legyen.

Mit tegyél? Ne nyújtsd túl hosszúra a levélváltások sorát, inkább pár üzenet és kölcsönös szimpátia után szervezz minél hamarabb személyes randevút. Így nem alakulhat még ki benned konkrét kép a másik félről, hiszen alig ismeritek egymást. A találkozó lehet laza, szórakoztató, és vagy lesz folytatása, vagy nem. De legalább az esély megmarad. Te is így állj hozzá.


 

Ez is érdekelhet! - Hogyan akadályozod meg, hogy közeledjen hozzád, és ijeszted el örökre?

 

Hogyan vetesd magad észre?

Ha megismerkedsz egy férfival valamely netes társkeresőn, akkor sose kérdezgess tőle olyanokat, mint, hogy nyitott lenne-e egy kapcsolatra veled (mert nyilván még fogalma sincs), vagy, hogy tetszenek-e neki az olyan típusú nők, mint amilyen Te vagy (mert még alig ismer).

Ehelyett inkább próbálj minél többet beszélgetni vele, miközben mindketten jól szórakoztok, és egyikőtök sem érzi, hogy a másik siettetné a dolgok alakulását. Mélyen legbelül minden férfi egy olyan nőre vágyik, aki mellett jól érzi magát, aki vonzó és aki nem komplikálja túl az életet. Ezért a beszélgetéseitek legyenek lazák, könnyed témákat érints (mint hobbik, kedvenc úticélok, legutóbbi moziélmény). Ha így teszel, akkor egyre több pozitív közös élményre tehettek szert, és lassan kialakul egy szorosabb kötelék is köztetek, amely minden komoly párkapcsolat alapja.

Amikor tehát levelezni kezdesz egy férfival, akkor mindig tartsd szem előtt, hogy a náluk lassabban alakul ki egy elköteleződés, mint a nőknél. Nekik arra van szükségük, hogy minél több időt töltsetek együtt, érezzétek közösen jól magatokat, és csak azután fogalmazódik meg bennük egy igazi párkapcsolat gondolata.