Hogyan tartható fenn a láng, ha közbeszól a távolság?
2021-11-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Az élet kiszámíthatatlan, hiszen sohasem tudhatjuk, hogy mit hoz a következő pillanat, és milyen megoldandó feladatok elé állít minket a sors. Jöhet egy új munka, egy változás a családi hátteredben, vagy bármi egyéb, amely arra kényszeríthet, hogy feladd a megszokottat, és mindent elölről kezdj, máshol és másként. Egy párkapcsolatban is könnyen megeshet, hogy a pár tagjai nehéz döntést kell hozzanak, és együtt, de fizikailag mégis egymástól távol folytassák. Távkapcsolatban élni ugyanakkor embert próbáló feladat, ki ne hallott volna már nehéz sorsokról történeteket.

Mégis lehetséges, hiszen szerencsére erre is van számtalan pozitív példa, ezért Neked sem kell elkeseredned, ha véletlenül úgy hozza az élet, hogy Te is távol kerülsz a kedvesedtől.

De hogyan működhet egy távkapcsolat? Van néhány bevált tippünk!

1. tipp:

Ha életedben először kerülsz ilyen helyzetbe, akkor természetes reakció, hogy a szükségesnél, és a korábban megszokottnál jobban igényled a párbeszédet a pároddal. Folyton egymást hívogatjátok, percenként üzeneteket küldözgettek egymásnak, és képtelenek vagytok elszakadni a másiktól. Ez sajnos oda vezet, hogy mind a ketten belefáradtok ebbe az egészbe. A legjobb, amit tehettek, hogy visszafogjátok a kommunikációt, és csak akkor beszéltek, amikor egyébként is szoktatok. Ne maradjon el az esti videochat, a jó éjt üzentek és reggeli üdvözlések, de utána napközben próbáljatok normális életet élni.

2. tipp:

Napjainkra a technológia vívmányai hihetetlen könnyűvé tették a kapcsolattartást, hiszen szabadon válogathatsz, hogy milyen formában adsz jelt magadról. És itt most nem csupán a telefon, a videóhívások, vagy épp a közösségi média lehetőségeire gondolunk. Ha szerettek videójátékozni, akkor ma már együtt is megtehetitek online, bárhol is legyetek a világban. Játszatok rendszeresen, és érezzétek együtt, de mégis távol egymástól jól magatokat. Persze túlzásba ezt sem szabad vinni, de egy péntek esti programnak tökéletes lehet.

3. tipp:

Emellett szintén nézhetitek együtt a kedvenc sorozataitokat, hála a nemzetközi streaming szolgáltatóknak. Beszéljetek meg egy időpontot, amikor mindketten otthon vagytok, és nézzétek meg a következő részt. Csinálhatjátok úgy, hogy egyikőtök videochaten keresztül nézi, vagy az is szuper, ha a film után mindketten elmesélitek a véleményeteket, és megbeszélitek, kinek mi tetszett legjobban.

Ezt is olvasd el! - 3 bizonyíték, hogy távkapcsolatban is növekedhet egy szerelem!

4. tipp:

Rendszeresen szervezzetek miniszabikat, amikor végre személyesen is meglátogathatjátok egymást, akár egy köztes helyen, akár egyikőtök otthonában. Együtt találjátok ki a dátumot, a helyszínt, a programokat, és így egyrészt lesz miről beszélgetni, másrészt lesz, amit mindketten várhattok, és naponta vághatjátok a centit.

5.tipp:

Egy távkapcsolatban a legfontosabb, hogy kölcsönösen megtaláljátok az egyensúlyt. Fontos, hogy mindketten ugyanazt akarjátok, és hasonlóan gondolkodjatok a közös jövőtökről. Ne hagyjátok, hogy a hétköznapok rohanása miatt csökkenjen a kommunikáció, és lassanként nem csak fizikailag, de érzelmileg is eltávolodjatok egymástól. Hidd el, egy távkapcsolat is működhet, csak ne félj tenni érte.