Hogyan szűrd ki az álprofilokat egy online társkeresőn?
2021-04-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Napjainkra az online társkeresés vált az egyik legfelkapottabb ismerkedési formává, de persze itt sem árt az óvatosság. Ha a neten nézelődsz, akkor sajnos elkerülhetetlen, hogy belefutsz néhány hamis profilba, amint a való életben is találkozhatsz csalókkal. Elkeseredned mégsem kell, hiszen mutatunk néhány apró trükköt, amellyel biztonsággal kiszűrheted őket, mielőtt még valami olyanba élnéd bele magad, ami hazug szemfényvesztés!

1. Egyáltalán nem oszt meg magáról fotót a profil oldalán.

Vagy csak egyet. Természetesen sokan vannak, akik fénykép nélkül próbálnak ismerkedni, ez még nem jelenti azt, hogy ők automatikusan kamu társkeresők, de már ezen a ponton figyelj oda jobban. Köztudott tény, hogy a fotó az, ami elsőként felkelti mások figyelmét, vonzalmat ébreszt, vagy épp pont az ellenkezője, elijeszti a keresgélőket, ezért nem mindegy, hogy milyen fényképet osztasz meg magadról. Ezért is jellemző, hogy az álprofilok általában egy gyönyörű nő vagy jóképű férfi fotóját teszik ki, hogy Téged tévútra vigyenek. De honnan tudhatod, hogy valóban egy igazi, húsvér ember áll egy ilyen fotó mögött? Ha bizonytalan vagy, hogy kivel is levelezel, nyugodtan kérhetsz több fényképet tőle, köztük esetleg egy különleges fotót, például egy gyors szelfit, amin egy papírlapot tart, rajta egy általad kitalált felirattal. Ha eleget tesz a kérésednek, akkor máris nyugodtabban folytathatod a beszélgetést. Emellett ma már magyar társkereső oldalon is elérhető videóchat funkció, amellyel könnyedén felfedheted a levelezőpartnered kilétét. Feltéve, ha belemegye egy ilyen online „találkozóba”.

2. Nem tagja egyik közösségi oldalnak sem.

Ma már nagyon kevés olyan emberrel találkozol, akinek ne lenne regisztrációja legalább egy közösségi oldalon. Ha valaki mégsem használja ezeket, de legalábbis nem akarja Neked elárulni, akkor gyanakodj. Persze ebben az esetben is igaz, hogy közösségi platformok nélkül is élhet ember a földön, vagy olyan, aki védeni szeretné a privát szféráját az idegenektől, de ha hosszabb levélváltás után is elutasítja, hogy bejelölhesd a Facebookon, akkor valószínűleg titkol előtted valamit. Ha úgy érzed, hogy érdemes tenni ezért a kapcsolatért, akkor őszintén mondd el neki, hogy milyen rosszul esik ez Neked. Ha még ezek után is csak kifogásokat kapsz, akkor jobb, ha azonnal ejted az illetőt.

Ezt is olvasd el! - Ezt a 10 típust kerüld el online társkereséskor

3. Nem árul el semmit magáról.

Nincs is annál kellemesebb dolog, mint egy fokozatosan kibontakozó beszélgetés egy új partnerjelölttel, akit minden érdekel, és úgy tűnik, hogy azonnal megtaláltátok a közös hangot. De, ha azt veszed észre, hogy ez a nyitottság teljesen egyirányú, azaz Te mindent elmesélsz, ő viszont titkolózik, az egy idő után frusztráló lesz. Téged mindenről kifaggat, ő azonban elzárkózik a kérdéseid elől, vagy hirtelen témaváltásokkal próbálja elterelni a figyelmet magáról. Ilyenkor Neked kell visszavonulót fújnod, és végiggondolni a történéseket. Ebben a helyzetben annyit tehetsz, hogy megfordítod a dolgot, és direkt kérdéseket teszel fel neki, amelyekre konkrét válaszokat vársz. Ha ezekre megnyugtatóan felel, akkor semmi gond, folytathatod az ismerkedést. Ellenkező esetben viszont jobb, ha hagyod az egészet, és próbálkozol valaki mással.

4. Folyton csak kifogásokat keres.

Valamiért sosem jön össze az újonnan megismert partnereddel a személyes találkozó? Folyton történik valami, állandó kibúvókat keres, és elzárkózik még a videohívások elől is? Akkor ez az a pont, ahol észnél kell lenned, és szépen továbblépni. Bár tény, hogy egy első randi ijesztő lehet sokak számára, mégsem olyan dolog, ami visszatart embereket egy találkozótól. Itt valószínűleg teljesen más áll a háttérben, ezért inkább felejtsd el az egészet.

Az online társkeresők nagymértékben megkönnyítették az ismerkedést, de azért itt sem árt az óvatosság. Fontos, hogy megbízható randioldalon próbálkozz, amelyen jól működő ügyfélszolgálat, és folyamatos ellenőrzés vigyáz a regisztrált tagokra. De Te is járj éber szemmel, ne dőlj be a látszatnak, és figyelj a jelekre. Ha ezt megteszed, akkor szuper élmények várnak Rád, és köztük remélhetőleg a nagy Ő.