7 superfood hajhullás ellen
2021-04-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A superfoodokról tényleg csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni: segítik a fogyást, energiát adnak, ellátnak minket a szükséges tápanyagokkal, és nem mellesleg finomak is. Arról talán még ritkábban esett szó, hogy szépségünkhöz is hozzájárulnak, hiszen számtalan olyan superfood van, amely rendszeres fogyasztásával a hajhullást is megelőzhetjük, illetve csökkenthetjük annak mértékét. Mutatjuk, melyek ezek!

 

Tojás

Ha dús, egészségtől ragyogó hajkoronára vágyunk, akkor mindig legyen otthon tojás! A tojás ugyanis tele van fehérjével, B12-vitaminnal, vassal, cinkkel és omega-6 zsírsavakat is nagy mennyiségben tartalmaz. Ezeknek a vitaminoknak és ásványi anyagoknak a hiánya pedig erőtlen és fénytelen hajat eredményez. A tojás egyébként remek forrása a biotinnak, azaz B7-vitaminnak is, amely ellenszere a hajhullásnak.

Spenót

A spenót kiváló vas-, A- és C-vitamin, valamint fehérjeforrás. A vashiány amúgy a hajhullás egyik fő oka, de a spenót nem csak vasban gazdag, elősegíti a szervezet faggyútermelését is. A faggyú pedig, amely a hajhagymákon termelődik, olyan, akár egy természetes kondicionáló. Vannak benne még omega-3 zsírsavak, magnézium, kálium és kalcium is, amelyek mind hozzájárulnak az egészséges fejbőrhöz.

Édesburgonya

A legegyszerűbben édesburgonyával tudunk rengeteg A-vitamint, vasat, fehérjét és rezet juttatni a szervezetünkbe. Ez a vitamin, valamint a többi ásványi anyag létfontosságú a hajhullás megelőzésében, hiszen erősítik a hajszerkezetet és a fejbőrt is.

Marhahús

A hajnak szüksége van fehérjére! A marhahústól pedig nemcsak a fehérjét, de fontosabb B-vitaminokat és ásványi anyagokat is megkapja. Ha dús és hosszú hajkoronára vágyunk, hetente két-három alkalommal érdemes marhahúst fogyasztanunk. A legjobb eredmény elérése érdekében pedig a friss marhahúsból készült ételeket együk!

Napraforgómag

A napraforgómag, azaz a szotyi az egyik legfontosabb superfood az erős, hosszú és dús haj számára. Tele van olyan ásványi anyagokkal, mint a cink, a magnézium, a biotin és más B-vitaminok, valamint vasat, káliumot, rezet, kalciumot és szelént is tartalmaz. Ezek mind hozzájárulnak a hajhullás megállításához.

Répa

A répa nemcsak a látásunkat élesíti, de a hajhullást is kordában tudja tartani. Jó adag béta-karotint tartalmaz, ez az ásványi anyag pedig hozzájárul hajszálaink egészségéhez. A répában van továbbá A-vitamin, amely a fejbőr egészséges faggyútermeléséért is felelős.

Lazac

A lazac kitűnő forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyek támogatják a hajnövekedést. Van benne még rengeteg fehérje is és B-vitaminok is (például B-12), valamint rengeteg ásványi anyag. Ezek mind szükségesek ahhoz, hogy orvosolhassuk a túlzott hajhullást vagy a száraz hajat.

Forrás: Activebeauty