Hogyan szokj le az esti nassolásról?
2019-08-01  /  Szerző:   /   Rúzs Ki ne ismerné azt az érzést, amikor elterülünk a kanapén, nézzük a kedvenc sorozatunkat, erre hirtelen elkap minket a leküzdhetetlen vágy, hogy nassoljunk valamit? Ez köztudottan nem tesz jót se az egészségünknek, se az alakunknak. De akkor hogyan szokjunk le róla?

Kutatók kiderítették, hogy az esti nassolási vágy egy teljesen normális érzés, ami valószínűleg genetikailag kódolva van bennünk. Korábban az esti evés, azaz a zsírraktáraink feltöltése akár életet is menthetett. Napjainkban ennek természetesen már nincs ilyen jelentősége, sőt mi több, a legtöbben próbáljuk leküzdeni – több-kevesebb sikerrel. Az alábbi tippek azonban segíthetnek ebben.

snacks_tv

„Nasimentes” zóna

Az esti nassolás ellen a legjobban különféle pszichológiai trükkök válnak be. Nevezzük ki például a kanapé környezetét nasimentes zónának, így csak akkor ehetünk, ha onnan felállunk és egy olyan helyre ülünk, ami messze van a tévétől. Ebben az a trükk, hogy a legtöbb embernek semmi kedve egy izgalmas film közben felállni, így máris sikerült legyőznünk az agyunkban található nasiördögöt is.

Megfelelő folyadékfogyasztás

Este kiemelten figyeljünk a megfelelő innivaló fogyasztására, ugyanis aki mindig cukros üdítőt iszik, az még jobban fogja kívánni a nassolnivalókat. Igyunk inkább ásványvizet vagy édesítetlen gyógyteát.

Mentolos rágógumi

Aki nagyon szenved, és rendkívül nehezen küzdi le a nassolási vágyat, az próbálja ki a mentolos rágót. A rágás hatására nem csak boldogsághormonok termelődnek, de az agynak azt a jelet küldjük, hogy elégedettek vagyunk, a mentaíz pedig enyhít az éhségérzeten.

Kisebb adagok

Elhatároztuk, hogy nem eszünk semmit, mégsem vagyunk képesek megállni? Akkor se essünk kétsége, hanem inkább nassoljunk valamit, de csak nagyon kis mennyiséget, ami maximum 150 kalóriát tartalmaz. A gyenge pillanatainkban nyugodtan ehetünk ennyit, de csak szépen lassan, hogy minden ízt ki tudjunk élvezni.

Forrás: Activebeauty