Hogyan szakíts a pároddal, ha tudod, hogy nem elég jó számodra?
2020-05-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Legbelül a szívünk mélyén mindig megérezzük, ha valami nem jó nekünk. Elég akár csak olyan prózai dolgokra gondolni, mint túl sok pohár bort inni egy buliban, egy egész pizzát megenni éjjel 2-kor, vagy éppen naptej nélkül kifeküdni délben a napra. Mégis túl gyakran elkövetjük ezeket, újra és újra. Olyan, mintha nem is tudnánk semmit sem tenni ellene. Miért?

A válasz egyszerű: mert szeretjük csinálni ezeket a dolgokat, vagy azt az érzést, amely közben átjárja a testünket, lelkünket.

Valami hasonló történik a kapcsolatokban is. Nagyon nehéz nem gondolni valakire, aki rabul ejtette a szívünket, hiába tudjuk róla, hogy nem érdemel meg minket. Ilyenkor egyszerűen nem hallgatunk a jó szóra, a barátaink és a családunk tanácsaira, és bár tudjuk jól, hogy már rég szakítanunk kellett volna vele, még sem bírjuk elhagyni. Mit lehet tenni ellene?

Olvass tovább, és megtudhatod, hogyan szakíts a pároddal, aki nem elég jó számodra!

 

Fogalmazd meg, hogy mi nem működik jól!

Sajnos előfordulhat, hogy egy mérgező kapcsolatban élsz valakivel, aki érzelmileg, vagy akár testileg is kihasznál, ami semmilyen körülmények között nem elfogadható. Te mégis folyamatosan gyártod a különböző magyarázatokat, amelyekkel védeni próbálod őt, mert szereted, és emiatt nem akarod észrevenni, hogy mennyire rosszul bánik Veled. Pedig az lenne a legfontosabb, hogy felismerd, mi nem működik, és miért nem elég jó ő számodra. Nem tisztel eléggé? Kihasználja a jóhiszeműségedet? Veszélyes helyzetekbe sodor? De, ha csak egészen apró tettekben nyilvánul is meg, hogy nem érdemel meg Téged, mert nem válaszol az üzeneteidre, vagy folyton felrúgja a közös programokat, ez akkor is mind olyan figyelmeztető jel, amire muszáj odafigyelned.


Ezt is olvasd el! -
Te is mérgező kapcsolatban élsz? Eláruljuk, hogy miért nem veszed észre!

Koncentrálj a kapcsolat nem jól működő területére!

Ha egyszer sikerült megfogalmaznod, mi nem jó a párkapcsolatodban, és a partneredben, akkor használd ezeket a dolgokat eszközként a továbblépéshez. Hasonlítsd össze, hogy mire vágysz a szíved mélyén, és ehelyett mivel kell beérned. Mindez segíthet meghozni a legnehezebb döntést, és elviselni a szakítással járó pillanatnyi fájdalmat a jövőbeli boldogságodért, valaki más oldalán. Ilyenkor jól jöhet a szerető család, és az aggódó barátok támogatása, nem félj tőlük segítséget kérni.

Jusson eszedbe, hogy senkit nem lehet megváltoztatni!

Csak a saját életedbe hozhatsz gyökeres átalakulást, ha igazán elkötelezett vagy a változás mellett. Egy másik embert sosem fogsz tudni „megjavítani”. Így, ha még abban reménykedsz, hogy a partnered majd egyszer megváltozik a kedvedért, és akkor igazán boldogok lesztek együtt, inkább hagyd abba és felejtsd el! Ha Ő saját magától nem tett eddig semmit, akkor nem is fog soha.

Szeresd magad!

Nagyon fontos része a továbblépésnek, hogy elfogadd és szeresd önmagadat. Figyelj oda az egészségedre, szánj időt a külsődre, és alakítsd át a környezetedet egy olyan hellyé, ahol jobban érzed magad. Már egy csokor virág az asztalon, egy új frizura vagy pár kör futás a parkban is sokat segíthet.

Szakíts meg vele minden kapcsolatot!

Ne kövesd a közösségi oldalakon, töröld ki a számát a mobilodból, ne menj olyan helyekre, ahová korábban együtt jártatok, vagy ahol nagy eséllyel találkozhatsz vele. Ha pedig Rád tör a magány, és úgy érzed, hogy írnod kell neki, akkor csak gondolj a sok rosszra, amivel tönkretette a kapcsolatotokat.

Tarts magad a saját értékrendedhez!

Fogalmazd meg magadban, hogy milyen társra vágysz, és mi kell számodra egy boldog kapcsolathoz. Mi az, amit elfogadhatónak tartasz, és mi az, amit elítélsz. Ha pedig sikerült körvonalazni, akkor tarts is ki az elveid mellett.

Lépj tovább!

Van az úgy, hogy megéri harcolni. Máskor viszont jobb otthagyni mindent. Ha tudod, hogy valaki nem elég jó számodra, és nem úgy bánik Veled, ahogy szeretnéd, akkor nem szabad halogatni a szakítást. Először fájni fog, és nagyon nehéz lesz. Ijesztő kilépni az ismeretlenbe. De hidd el, hogy nagyon gyorsan rá fogsz jönni, mennyire helyes döntést hoztál. Ezért jobb, ha még ma megteszed!