7 egyszerű otthontágító tipp
2020-05-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Egy kis lakáson nem minden esetben érződik annak valós mérete, legalábbis, ha a legoptimálisabban használjuk ki a rendelkezésünkre álló teret. Ha kíváncsi vagy, milyen trükkökkel tudod nagyobbá varázsolni az otthonodat, akkor ezt a cikket neked ajánljuk.

Természetes fény

Az egyik legfontosabb tényező a természetes fény, hiszen minél világosabb egy lakás, annál nagyobbnak tűnik. A fény gyönyörűen megvilágítja az otthonunkat, aminek köszönhetően a lakás hangulata is sokkal kellemesebb lesz.

 

Kontrasztok

Ahhoz, hogy mélységet és struktúrát adjunk az otthonunknak, fontos, hogy ügyesen alkalmazzuk a kontrasztokat. Különleges hatást érhetünk el például a világos színű padlóval és sötét falakkal, de a fekete és fehér kombinációjával is könnyedén tudjuk tágítani a teret.

Berendezés

Amikor bútorokat vásárolunk, mindig figyeljünk arra, hogy passzoljon az adott helyiségbe. Semmi értelme egy nagy kanapénak, ha alig fér be a nappaliba. Inkább olyan bútorokat és kiegészítőket válasszunk, melyek nem foglalják el a teljes szobát.

 

Rendezett bejárat

Egy kicsi lakásban még fontosabb a rend és a tisztaság, mint egy nagyban. Mindig figyeljünk arra, hogy elpakoljuk a cuccainkat, hiszen ezáltal szintén tágasabbnak fog tűnni a tér.

 Tükör

A tértágítás egyik legkönnyebb módszere a tükrök alkalmazása, melyek tágítják a teret, továbbá kellemes hangulatot teremtenek. Egy kis fürdőszobában csodát képes tenni egy jól megválasztott tükör, ami optikailag akár pár négyzetméterrel nagyobbá tudja varázsolni a helyiséget. A hálóban pedig a szekrény ajtajára érdemes tükröt tenni, így ez a szoba is sokkal tágasabbnak fog tűnni.

Visszafogott színek

Kis lakás esetén mellőzzük az erőteljes színeket, illetve azok vegyítését. A visszafogott árnyalatok használatával szintén nagyobbítani tudunk az otthonunkon.

Polcrendszerek

A különféle polcrendszerek segítségével a lakásunk minden apró helyét ki tudjuk használni, ezáltal rengeteg plusz pakolási lehetőségre tehetünk szert. Amennyiben a fürdőben is több tárolóhelyre van szükségünk, de a mosó- és a szárítógép miatt ez nem megoldható, akkor van egy egyszerű, ám annál hatékonyabb tippünk: a szárítót tegyük a mosógépre, így máris nyerünk kb. egy négyzetmétert.

Forrás: Activebeauty