Hogyan mentheted meg a kapcsolatodat, ha már veszni látszik minden?
2022-11-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Gyakran megesik, hogy bár két ember szereti egymást, valahogy mégsem jönnek ki egymással a hétköznapokban. Az állandó harcok megmérgezik a kapcsolatot, és úgy tűnik nincs kiút, de mégsem akarják elengedni egymás kezét, mert él bennük a remény, hogy talán nem veszett még el minden.

Ebben a pillanatban, amikor a fájdalom és kavargó érzések még nem tántorítottak el teljesen a kapcsolattól, akkor kell elejét venni a problémának.

Jelek, hogy van még remény a kapcsolat megmentésére

Egy válás elkerüléséhez mindig két emberre és kölcsönös erőfeszítésre van szükség. Ha viszont pontosan tudod, hogy a párod teljeséggel elzárkózik mindenféle változás vagy fejlődés elől, akkor valószínűleg mégis a szakítás marad az egyetlen lehetséges jövőkép.

Ha fogalmad sincs, hogy mi lenne a helyes, akkor kicsit meg kell állnod, és hallgatni a belső hangodra. Amikor túl sok a kétség, és bizonytalanság, akkor talán nincs értelme harcolni. De, ha úgy érzed, hogy ez a kapcsolat túlságosan értékes, és nem szabad veszni hagyni, mert képtelenek lennétek egymás nélkül élni, akkor mindent meg kell tennetek a folytatásért. Különösen akkor, ha egyikőtök sem tett semmi megbocsáthatatlant, és nem lépte át a köztetek lévő határokat.

Ugyanakkor, ha csak egymást hibáztatjátok, és nem tisztelitek sem a másikat, sem a közös életeteket eléggé, akkor nincs kiút.

Hogyan terelhető vissza helyes útra egy kapcsolat?

Bár a szerelemben semmire sincs garancia, de az alábbi tanácsok segíthetnek sikerrel átvészelni egy-egy nehezebb periódust.

Forduljatok szakemberhez, aki külső szemlélőként tisztábban át képes látni a helyzetet, és megfelelően őszinte kommunikációval segíthet feltárni a problémák valódi gyökerét.

Pár hét külön töltött idő is hasznos lehet átgondolni számotokra a dolgokat. Mindketten vissza kell nyerjétek az egyensúlyotokat, és a józan rálátásotokat a közös életetekre. Egy kicsit befelé is fordulhattok ez idő alatt, felismerhetitek a saját felelősségeteket, és az átmeneti szabadság segíthet minden előttetek álló megoldási lehetőséget felmérni.

Ez is érdekelhet! - 4 félreérthetetlen jel, hogy vége a házasságodnak

Az egyedül töltött idő arra is remek alkalom, hogy kicsit tanulmányozd a párkapcsolatok működését, az emberi személyiségek között húzódó eltéréseket. Olvashatsz könyveket, blogokat, vagy akár videókat is megnézhetsz a témával kapcsolatban. Az internet számos hasznos információval szolgálhat számodra. Ha fejleszted önmagad, akkor a párodnak is jobb társa lehetsz a jövőben.

Illúzióid persze ne legyenek, semmi nem megy egyetlen perc alatt. Egy kapcsolat rendbetételéhez is idő kell. De, ha hasznosan töltitek ezt az időt, és kölcsönösen tesztek kettőtökért, akkor még szorosabbá tehetitek a kapcsolatotokat, mint korábban volt, így pedig a szakítás ötlete már fel sem fog merülni.