4 félreérthetetlen jel, hogy vége a házasságodnak
2020-08-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Van az úgy, hogy egy házasság mégsem hozza el az egész életen át tartó boldogságot. Van az úgy, hogy valami menet közben félresiklik, vagy talán már az első percben sem működött, de nem akartál róla tudomást venni. De eljön az a pillanat, amikor már kénytelen vagy vele szembenézni.

A válás egy ijesztő lépés, hiszen senki nem akar az lenni, aki elismeri a kudarcot, és szétszakít egy családot, és persze senki nem akar magányos sem lenni. Mégis adódnak helyzetek, amikor a házasság felbontása elkerülhetetlen. De honnan tudhatod, hogy most van itt a vége, és be kell fejezned ezt a kapcsolatot?

Olvass tovább, és ismerd meg azt a 4 félreérthetetlen jelet, amely megmutatja, hogy vége a házasságodnak!

1. jel: Folyamatos anyagi problémák

Előfordulhat, hogy a párod valamilyen függőségben szenved, esetleg nagyobb lábon él, mint, amit megengedhetnétek magatoknak, és nem érdekli, hogy ezzel a családjától veszi el pénzt. A házastársad valószínűleg folyamatosan hazudik Neked, és a pazarlás egyfajta sajátos szokásává válik. Ha azt látod, hogy minden próbálkozásod ellenére ő nem tesz semmit a probléma megoldására, és elzárkózik mindenféle segítség elől, akkor nem sok választásod marad. A saját, illetve a családod érdekében jobb, ha minél előbb véget vetsz a kapcsolatnak.

2. jel: Félrelépés

Ez különösen erős válóok, főleg, ha ismétlődő problémának bizonyul. De honnan sejtheted, hogy a párod megcsalt? Az alábbi jelzések figyelmeztethetnek:

- Sokkal kevesebb időt tölt Veled, egy-egy késői munka, vagy más furcsa okokra hivatkozva.

- Nem vágyik az intimitásra.

- Ok nélkül kikapcsolva tartja a mobilját.

- Megmagyarázhatatlan tételeket találsz a hitelkártya kimutatáson.

- Gyakran ingerült, és ideges.

- Rajtakapod, amint egy idegen nő hívogatja.

- Érzed rajta, hogy hazudik, amikor rákérdezel, hol volt egész éjjel.

Itt is szóba jöhet külső segítség bevonása, persze, csak akkor, ha mindketten nyitottak vagytok rá. De, amennyiben a partnered nem akar semmit sem tenni, hogy megmentse a házasságot, akkor ismét Neked kell lépned.

Ezt is olvasd el! - A válás 9 jótékony hatása

3. jel: Kommunikációs problémák

Úgy érzed, hogy a házastársad egyre távolabb kerül Tőled? Mind többet vitáztok, és kezd ellenségessé válni köztetek a hangulat? Csak egymást hibáztatjátok, és a legapróbb dolgokon is összevesztek? Falakat emeltek magatok közé, és a kommunikáció átvált passzív agresszióba? Amikor két ember sok évet eltölt egymás mellett, a kapcsolat kiüresedhet, beszürkülhet. Ha már egyikőtök se akar tenni érte, akkor fontos, hogy leüljetek, és őszintén megbeszéljétek, van-e értelme folytatni.

4. jel: Fizikai bántalmazás

Nem kérdés, hogy ha egy kapcsolatban fizikai bántalmazás előfordul, ott azonnali cselekvésre van szükség. Az erőszakos viselkedés semmilyen körülmények között, és semmilyen indokkal nem elfogadható. Fontos, hogy ilyen helyzetben kérj külső segítséget, és minél előbb biztonságba kerülj.

Ha a fenti piros zászlók közül egyet is észlelsz, akkor fontos, hogy ne söpörd a problémát a szőnyeg alá, hanem minél előbb beszélned kell róla a pároddal, és közösen eldöntenetek, hogy van-e értelme folytatni.