Hogyan lépj túl egy kapcsolaton, gyorsan?
2020-04-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Nem könnyű túltenni magad egy férfin, akivel hónapokig, vagy akár évekig együtt jártál, főleg akkor, ha még mindig gyengéd érzelmeket táplálsz iránta. Néha úgy tűnhet számodra, hogy egy örökkévalóság is kevés lenne a felejtéshez, de szerencsére vannak módszerek, amelyek segítségével meggyorsíthatod a folyamatot.

A legfontosabb, hogy az önsajnálat helyett inkább összpontosíts a pozitív dolgokra. Mit kell ehhez tenned?

Olvass tovább, és megtudhatod, hogyan lépj túl egy kapcsolaton gyorsan!

1. Szakíts meg vele minden kapcsolatot!

Töröld ki a telefonszámát, szüntesd meg a követését a közösségi oldalakon, és utasítsd vissza, ha esetleg találkozni szeretne Veled. Talán azt gondolod, hogy erős vagy, és nincs szükség ilyen lépésekre, de hidd le, bármikor jöhet egy gyenge pillanat, amikor nem tudsz majd ellenállni a kisértésnek.

Ezt is olvasd el! - Hogyan kezdd újra a randizást egy szakítás után? Megvalósítás 8 lépésben

2. Találj új helyeket, ahová eljárhatsz!

Ha egy városban éltek, és vannak közös barátaitok, akkor nagyobb az esély egy-egy véletlen találkozásra. Ezért, ha biztosan szeretnéd elkerülni, és megóvni magadat egy kellemetlen helyzettől, akkor jobb, ha ezentúl máshová jársz szórakozni, és kikapcsolódni.

3. Keress egy új elfoglaltságot!

Az egyik legjobb módja annak, hogy elfelejts valakit az, ha eltereled a figyelmedet. Biztosan akad egy olyan hobbi, sport, vagy más tevékenység, amit már régóta ki akartál próbálni, de eddig nem volt rá elég időd. Ez most az alkalmas pillanat. Ha esetleg nincs ilyen, akkor próbálj ki többféle dolgot, és válaszd ki, amelyikben leginkább a kedvedet leled.

4. Légy kedves és türelmes magaddal!

Természetes, hogy egy szakítás után vannak rossz napjaid, és gyötörnek az emlékek. Ilyenkor nem baj, ha nem vágysz még a barátaid társaságára is. A veszteséget meg kell gyászolnod. De az fontos, hogy ne hibáztasd magad, és ne kudarcként tekints az elmúlt kapcsolatodra. Meg kell bocsátanod a saját hibáidat is, hiszen azok is mind hozzád tartoznak.

5. Koncentrálj a saját életedre!

Használd ki a szabadidőt, és gondold végig az életed. Minden úgy alakult, ahogy eltervezted? Azt csinálod, amire mindig is vágytál? Vannak barátaid? Ha nem, akkor most kitalálhatod, hogy min és hogyan kellene változtatnod. Most nincs senki más, akihez alkalmazkodnod kell, és lehetőséged nyílik egyedül dönteni a jövődről.

6. Támaszkodj a családodra!

A családod és a közeli barátaid lehetnek a legnagyobb támaszaid ezekben a nehéz időkben, ezért ne félj hozzájuk fordulni. Nem várd, hogy ők keressenek, mert talán nem mernek zavarni most. Hívd fel őket, találkozz velük többször, és kérd ki a véleményüket.

7. Emlékezz rá, hogy nem ő az egyetlen!

Ez a kapcsolat valamiért nem működött. Ez mindig jusson eszedbe, ha egy gyenge pillanatodban újra keresni akarnád. Szerencsére nem ő az egyetlen férfi a Földön, bármikor találkozhatsz valaki mással. Csak azért, mert egyszer nem sikerült, még nem jelenti azt, hogy mással sem fog.

8. Kezdj el újra randizni!

Hagyj magadnak elég időt arra, hogy lezárhasd a múltat. Gondold végig, hogy mi lehetett a baj, és mit tanulhatsz a korábbi kapcsolatodból. Ha mindezen túl vagy, akkor pedig ne halogasd, inkább kezdj el újra ismerkedni. Emlékezz rá, hogy a felejtés és továbblépés utolsó eleme egy új szerelem lehet.