Hogyan lendülj túl egy olyan kapcsolaton, amely csak a fantáziádban létezett?
2021-06-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Számtalan tanácsot olvashatsz arról, hogyan felejts el valakit, akivel egy pár voltatok, és hogyan élj túl egy szakítást. De mi a helyzet akkor, amikor valaki olyat kell elfelejtened, akit még alig ismersz, de tetszett Neked, és szívesen randiztál volna vele. Sőt, képzeletben már talán meg is tetted.

Az online társkeresés korszakában könnyen megesik, hogy felületes ismeretségeket kötünk néhány levélváltás során, és akár meg kedvelünk valaki pár hét ismerkedés után. De azután, amikor végre egy igazi randevúra kerülne sor, köddé válik, és soha többé nem keres minket.

Olyan is gyakran megesik, hogy valakivel már több találkozáson túlvagytok, mégsem alakul ki végül semmi komoly, inkább csak szépen csendben ellaposodik a dolog, mert azt érzed, hogy a partnered nem viszonozza az érdeklődésedet.

Elfelejteni valakit, akivel még csak nem is találkoztál, vagy valakit, akivel néhány randi után kifulladt a köztetek lévő kapcsolat, nos az is egy érzelmi kihívás mindannyiunk számára.

Hogyan élj túl egy ilyen helyzetet? A következő 4 módszer segíthet!

1. Légy együttérző saját magaddal, hiszen ez is a visszautasítás egy fajtája, amit lelkileg fel kell dolgoznod.

Engedd meg magadnak, hogy megéld a fájdalmat, a dühöt, és a negatív érzéseket. Csak így fogod tudni kiadni magadból őket, és felejteni. Még akkor is, ha őrültnek és felelőtlennek érzed magad amiatt, hogy ennyi energiát beleteszel egy olyan ember elfelejtésébe, akit alig ismertél, az igazság az, hogy ez a fajta visszautasítás is ugyanannyira fáj, mint ha évekig együttjártatok volna előtte. Természetes, ha csalódott vagy egy ígéretesnek tűnő lehetőség elvesztése miatt. Adj magadnak engedélyt és lehetőséget, hogy fájdalmat érezz, és sértettséget. Mindez jót tesz majd az önbizalmadnak is, és hamarabb túl lehetsz ezen az egész ügyön.

2. Ismerd fel, hogy az érzelmeid alapja nagyrészt a saját fantáziád volt.

Talán azt hitted, és abban bíztál, hogy ő lehet az Igazi számodra. De még csak esélyed sem volt, ezt kideríteni. De ebben a helyzetben is fontos az őszinteség. Alig ismerted, így a hiányzó részleteket valószínűleg a saját képzelőerőd tette hozzá a teljes képhez. Hajlamosak vagyunk ilyenkor kicsit megszépíteni a dolgokat, vonzó tulajdonságokkal felruházni az illető partnerjelöltet, előre lejátszunk olyan szituációkat, amelyek meg sem történtek, és máris még inkább kötődni kezdünk valakihez, akivel még csak nem is találkoztunk. Ekkor kell észnél lenned, és felismerned, hol húzódik a határ álom és valóság között.

Ezt is olvasd el! - Hogyan felejts el valakit, aki visszautasított?

3. Meg kell értened, hogy minél többet gondolsz valakire, annál jobban kötődsz hozzá.

Ha pedig érzelmileg kötődsz valakihez, az megakadályoz abban, hogy egy másik emberrel bármiféle kapcsolatot kezdj, és képes legyél ténylegesen jelen lenni egy másik randevún vagy beszélgetésben. Ha kötődsz valakihez, akkor nem veszed észre az előtted megnyíló új lehetőségeket, sőt akár elmegy a kedved az egész társkereséstől és randizástól is, elveszíted a motivációd. Ha viszont mégis tovább próbálkozol, akkor is zárkózottabbá válsz, és érdektelenné, ezzel pedig esélyt sem adsz egy új partnernek. Ha kötődsz valakihez, akkor elkerülhetetlenül mindenkit hozzá fogsz hasonlítani, így olyan válogatóssá válsz, hogy senki nem fogja megütni a lécet, mert olyan magasra helyezed.

4. Lépj tovább, és legyél nyitottabb, mint valaha!

A fentiek nyomán beláthatod, hogy nincs értelme olyan szekér után futni, aki nem vesz fel, mert a saját boldogságodat kockáztatod. Gyászolj, add ki magadból a dühöt, akár tarts némi szünetet is a társkeresésben, de aztán újult erővel vesd bele ismét magad. Tűzz ki új célokat, és ragaszkodj hozzájuk, ne hagyd, hogy bárki is eltántorítson a helyes útról.

Felejtés és felejtés között különbség van. Valószínűleg nem említhető egy kalap alatt egy hosszú évekig tartó kapcsolat miatti fájdalom, és egy szinte idegen okozta frusztráltság, mégis időt igényel az utóbbi feldolgozása is. Kövesd a fenti tanácsokat, mert Te is megérdemelsz egy társat, aki pont Rád vár valahol.