Hogyan lehet teljes az életed, akkor is, ha épp szingli vagy?
2021-05-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Amikor az egyedülálló életről beszélünk, szinte mindenkinek beugrik Bridget Jones története. Buli buli után, kényszeres randizás, csak legyen mellettünk valaki és persze boldogtalanság. Bár tényleg vannak emberek, akik ugyanígy élik meg a szingliséget, azért ennél sokkal többet is ki lehet hozni belőle. A kulcs ehhez abban rejlik, hogy meg kell tanulnod kapcsolatba kerülni önmagaddal, és persze szeretni azt az embert, aki legbelül vagy.

De hogyan csináld? Összegyűjtöttünk néhány apró trükköt, amelyek segíthetnek végigjárni az utad.

1. Fogadd el, hogy most egyedülálló vagy!

Fogalmazd meg, hogy mit is jelent igazán számodra a szingliség, és fogadd el, hogy most épp egy ilyen életszakaszban vagy. Legyél rá büszke, és ne érezd magad kellemetlenül a házas barátaid társaságában, vagy az aggodalmaskodó családtagjaid előtt. Egyedülállónak lenni egyet jelent a tökéletes függetlenséggel, és hidd el ebben semmi rossz nincs!

2. Ahelyett, hogy a hiányra koncentrálnál, összpontosíts arra, amid van!

Az egyedülálló emberek sokszor elkövetik azt a hibát, hogy arra fókuszálnak, ami hiányzik az életükből, legyen az egy partner, egy gyerek, vagy boldog párkapcsolat. A negatív hozzáállás helyett sokkal jobban jársz, ha számba veszed mindazt, amid van, amely dolgok felvillanyozzák a napjaidat és amelyektől jól érzed magad a bőrödben. Előléptetés? Új barátságok? Egy szenvedélyes hobbi? Bármi lehet, ami fontos, sőt, talán még egy új szerelemnél is többet jelent számodra.

3. Legyél több időt egyedül!

Talán különös tanácsnak hangzik, amit elsőre nehéz érteni. De egyedül lenni a legjobb módja annak, hogy közelebb kerülj magadhoz, és a saját belső békédhez. Ha igazán szeretnéd teljes egészében megélni a szingliségedet, akkor kicsit szakadj el a környezetedtől. Olvass sokat, nézz egyedül filmeket, menj el sétálni, és csak a saját gondolataidra figyelj. Minél inkább megkedveled a saját társaságod, annál boldogabb leszel szingliként is.

4. Legyél sokkal spontánabb!

Most van itt az idő és lehetőség, hogy azt tegyél, amit csak akarsz. Nem kell alkalmazkodnod, ki kérned más véleményét, egyszerűen csak vesd bele magad abba, amihez épp kedved van. Eljön majd az a pillanat, amikor már úgysem teheted meg ilyen szabadon. Használd ki!

Ezt is olvasd el! - 5 szokás, amelyet a sikeres szinglik követnek

5. Utazz!

Ha a vírushelyzet engedi, akkor talán végre ismét belevethetjük magunkat az utazásba is. Nem szükséges messzire menned, kirándulni a közeli vidékeken is lehet. Van az országban olyan hely, ahová mindig is szerettél volna eljutni? Akkor menj, mire vársz? Sokkal könnyebb egy szinglinek reggel felébrednie, és követnie az első gondolatát, mint megszervezni egy komplett család utazását.

6. El is költözhetsz!

Természetesen, ha a munkád lehetővé teszi, akkor a szingliség utat enged annak is, hogy ott élj, ahol Te szeretnél. Sőt! Ha nem szereted a munkád, akkor ez a legjobb időszak, hogy kipróbálj valami újat, valahol máshol. Sokkal könnyebb úgy új életet kezdeni, ha nem kell mások miatt aggodalmaskodnod.

7. Mondj igent, többször!

Gyakran bekorlátozzuk a lehetőségeinket azzal, hogy túlságosan elhamarkodottan ítélkezünk egy emberrel, egy hellyel vagy bármi más adódó lehetőséggel kapcsolatban. Mi lenne, ha most kivételesen nem a megszokott módon választanál, és igent mondanál egy-egy olyan alkalomra, amire máskor soha nem mertél? Nem tudhatod, hogy kivel fogsz találkozni, mit tanulhatsz belőle, és mi lesz a vége. De egy esélyt megér.

Ha igazán szeretnéd megélni a szingli életed, akkor használd ki a kínálkozó lehetőségeket, és töltsd meg olyan élményekkel a napjaidat, amelyekre régóta vágytál. Később, amikor már családod lesz, akkor jó lesz visszatekinteni, és büszke leszel magadra, hogy annak idején meg merted tenni.