5 szokás, amelyet a sikeres szinglik követnek
2021-03-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Kik azok a sikeres szinglik, és milyen életet élnek? Léteznek egyáltalán?

Ők azok, akik úsznak az önbizalomban, szuper baráti társaság veszi őket körül, jól néznek ki, elérik a karrier céljaikat, és a boldogsághoz látszólag egyáltalán nincs szükségük arra, hogy valaki a szerelmével halmozza el őket.

Ugyanakkor mindannyian találkoztunk már az egyedülállók másik csoportjával, akik egyik randiról indulnak a másikra, és inkább a mennyiségre koncentrálnak a minőség helyett. Mindenáron tartozni szeretnének valakihez, és elképzelni sem tudják, hogy a boldogságuk csakis kizárólag rajtuk önmagukon múlna.

Egyedülálló vagy, és az első csoportba szeretnél tartozni Te is? Akkor a sikeres szinglik 5 szokását mindenképp érdemes eltanulnod és gyakorolnod! De mi ez az 5 közös szokás?

1. Önmagukkal randiznak

Képzeld csak el, mi mindent tennél meg, ha belépne az életedbe a nagy Ő. Főznél neki egy fantasztikus vacsorát? Rohannál a szépségszalonba, hogy tetőtől talpig csinos legyél? Apró ajándékokkal halmoznád el? Miért ne adhatnád meg mindezt magadnak csak úgy?

Ébredj rá, hogy milyen különleges vagy, aki megérdemel egy kis figyelmességet és kényeztetést. Ne várj arra, hogy majd valaki mástól megkapod mindezt, ha Te is megteheted. Ettől nőni fog az önbizalmad, élvezni fogod a szabadságod, és jobb kedvre derülsz. Ha rájössz, hogy akkor is jár Neked ennyi plusz, ha épp nincs, akinek tetszeni szeretnél, akkor szép lassan megtanulod, hogy nem kell mástól várnod, hogy odafigyeljen Rád, és értékelje milyen nagyszerű ember vagy.

2. Hisznek a szerelemben

„Ilyen az élet!” „Könnyen jött, könnyen ment!” Majd akkor jön, amikor itt lesz az ideje!”

Hány olyan történetet hallottál már a baráti körödből, amikor valaki alig, hogy abba hagyta a siránkozást a múlton és egy működésképtelen régi kapcsolaton, akkor egyszer csak az ölébe hullott élete szerelme?

Könnyebb azt mondani, hogy vége, és bízni abban, hogy minden úgy és akkor történik majd meg, ahogy és amikor kell, semmint túlelemezni minden korábbi üzenetet, számolgatni az eltelt napokat és reménykedni, hogy mikor kapsz választ, vagy épp egy olyan emberről álmodozni, aki boldog valaki más oldalán.

Ha jobban belegondolsz, egy olyan emberre vágysz, aki a valódi lényedbe szeret bele, és nem egy megjátszott változatodba. Ezért a legfontosabb, hogy mindig légy önmagad, és élvezd az életed. Ne aggodalmaskodj, és ne szomorkodj olyan dolgok miatt, amelyekre úgy sincsen ráhatásod (például egy másik ember érzéseire).

3. Van egy kutyájuk

Vagy cicájuk, teknősük, haluk, esetleg gyönyörű szobanövényeik, bármi…

Ha van valaki (vagy valami), akiről nap mint nap gondoskodhatsz, az segít feledtetni az életedből hiányzó dolgokat. Ráadásul egy háziállat jó társaságod is lesz. Érezni fogod, hogy szükség van Rád, fontos vagy, és számítasz.

Ki ne látta volna már a romantikus filmekben, hogy egy szakítás után a főhős átrendezte a lakását, reggeltől estig csak kertészkedett, új hobbit keresett, vagy főzni kezdett az idős szomszédjára. Persze egy ilyen jelenet inkább mosolyt csal az arcunkra, mégis van benne igazság, amelyet fel kell Neked is ismerned. Ez pedig az, hogy nem az igaz szerelem megtalálása kell legyen éledet legfőbb célja, anélkül is fontos vagy.

Ezt is olvasd el! - Miért vagy még mindig szingli? Az igazi ok, ami eddig eszedbe sem jutott

4. Kialakítanak egy olyan baráti társaságot, amely nemcsak párokból áll

Ha csak boldog párokkal veszed körül magad, az sokkal nagyobb nyomás alá helyez, hogy Te miért nem találtál még rá az Igazira. Bár természetesen nem kell kerülnöd a házas ismerőseidet, mégis jobban teszed, ha néha tartasz egy csajos estét, amikor nem egymás esküvői terveiről beszélgettek, hanem valami teljesen másról. Például elmentek jógázni, vásárolni, vagy épp közösen beiratkoztok egy tanfolyamra, amely mind segíthet abban, hogy ne érezd folyton felesleges harmadiknak magad.

5. Tudják, hogy mit akarnak

Természetesen nincs szükség arra, hogy konkrét listákat tűzz ki a hűtőszekrény ajtajára, de egy sikeres szingli átgondolja és tudatosítja, hogy pontosan mit vár el egy kapcsolattól, illetve egy partnertől és ehhez kitartóan ragaszkodik is. Ez segít megvédeni magát attól, hogy a rózsaszín köd elhomályosítsa a látását, és beleessen egy olyan viszonyba, amely nem fog működni. Nem elégszik meg egy majdnem tökéletessel, mert ha nem is azonnal, de a konfliktusok elő fognak jönni, és tönkretesznek mindent.

Sok ember számára a fenti 5 szokás magától értetődő, természetes tulajdonság. Másoknak tanulniuk kell. Nem baj, ha az utóbbiak táborát gyarapítod, hidd el megéri kicsit változtatni a hozzáállásodon. Ne feledd, hogy még a legboldogabb szinglik is magányosak és szomorúak időnként, ezért soha nem szabad hibáztatnod magadat. De amíg tisztában vagy az értékeiddel, az segít tudatosítani, hogy az első és legfontosabb, hogy úgy szeresd és fogadd el magad, ahogy vagy.