J-Beauty - a japán szépségápolás titka
2021-03-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

A csiganyáltól a hightech hozzávalókig a japán szépségipari termékek keresettebbek, mint valaha. Nem is csoda, hiszen ezekben egyesül a távol-keleti kultúra minden pozitívuma: a fenntarthatóság és a hatásosság párosul az ősi receptúrákkal és a legmodernebb kutatásokkal.

Mi pontosan a J-Beauty?

A J-Beauty fogalma mögött valójában annak származási helye rejlik, azaz Japán, ami természetesen azt is jelenti, hogy a termékek onnan származnak. Ezeknek két különlegességük is van, amitől a felmenő Nap országának készítményei lehagyják a többi állam szépségipari termékeit. Az egyik, hogy a japánok szépségfilozófiája nagyon szorosan kapcsolódik az egészséghez, a másik, hogy ezek a készítmények nem csak arra fókuszálnak, hogy helyreállítsák a már meglévő bőrhibákat és károkat, hanem sokkal inkább a megelőzés a céljuk.

A japán nők már nagyon fiatalon elkezdenek foglalkozni a bőr- és szépségápolással. Ennek köszönhetően viszonylag későn látszanak meg rajtuk az öregedés jelei, továbbá sokáig marad egészséges a bőrük.

A japán szépségápolás mottója, hogy a „kevesebb több”. A kezelések lényege, hogy hosszú távon is hatásosak legyenek, ehhez pedig elengedhetetlen azok következetes és rendszeres alkalmazása. Mindemellett a japán szépségápolási vállalatok rengeteget költenek kutatásokra, hiszen a céljuk, hogy az ő termékeik legyenek a leghatásosabbak és legjobbak.

 

Ezek a japánok szépségtitkai

Japánban az arc alapos megtisztítása áll az első helyen, legyen szó bármilyen kezelésről. A japánok minden reggel és este eltávolítják a szennyeződést a bőrükről, ugyanis számukra annak tisztasága a kulcs a természetes és ragyogó arcbőrhöz. Ez a tisztítás pedig elég sok időt vesz igénybe. Az sem szokatlan, hogy akár 1 óráig is eltart.

A tisztítás után következik a bőr hidratálása. Ehhez sok esetben több réteget is felvisznek: például egy szérumot valamilyen hidratálókrém követi. Ezeken kívül a mindennapi bőrápolás szerves részét képezik az arcmaszkok.

A J-Beauty alapja a megelőzés, így teljesen érthető módon a napvédelem is rendkívül fontos benne. Annak érdekében, hogy a japánok bőre ne károsodjon, illetve öregedjen az UV-sugarak hatásának nyomán, a távol-keleti márkák nagy figyelmet szentelnek a megfelelő fényvédelemre is. A természetes összetevők szintén fontos részét képezik a J-Beauty termékeknek.

Forrás: Activebeauty